Compania și-a prezentat noile laptopuri IdeaPad, noile desktopuri All-In-One, dar și tablete cu capacități inedite.

Lenovo IdeaPad 5G - pregătit pentru noul standard de Internet mobil

Lenovo IdeaPad 5G e un laptop dedicat celor care vor să aibă mereu cele mai bune viteze de Internet 5G, fie că lucrează de acasă, de la o cafenea sau de peste mări și oceane.

Conexiunile 5G au început acopere deja orașe din întreaga lume, iar noul laptop Lenovo vrea să te ajute să profiți din plin de viteze foarte mari de transfer și de latența scăzută.

Laptopul promite circa 20 de ore de redare video continuă și are un display de 14 inch full HD, procesor Qualcomm Snapdragon 8cx 5G și grafică Adreno 680, 8GB memorie RAM și până la 512GB spațiu de stocare. E un laptop cu Windows 10 care îți pune la dispoziție toate uneltele de productivitate și entertainment de care ai nevoie într-un format ultraportabil.

Vine cu difuzoare Dolby și are un mod numit Modern Standby care permite deblocarea rapidă prin recunoaștere facială. Laptopul cântărește numai 1,2kg și are o grosime de 14,9mm, deci încape în orice rucsac sau servietă.

Lenovo IdeaPad 5i Pro și IdeaPad 5 Pro

IdeaPad 5i Pro și IdeaPad 5 Pro sunt, potrivit Lenovo, cele mai puternice laptopuri IdePad de până acum. Sunt device-uri mainstream gândite pentru productivitate la performanțe ridicate și vin în versiuni de 14 sau 16 inch și corpuri realizate în totalitate din metal.

Ecranele au un raport de aspect 16:10, mai potrivit lucrului în email sau programe Office și multitasking, iar display-urile sunt înconjurate de margini foarte subțiri și au culori precise șii vii, 100% sRGB, și există și certificare TUV Rheinland pentru a proteja ochii la utilizare îndelungată.

Noile IdeaPad Pro vin cu WiFi 6 pentru viteze mai bune pe Internet, au cameră IR pentru identificare facială, dar și un senzor ToF care pune pauză unui clip video dacă te uiți în altă parte sau dacă te ridici de la laptop, de exemplu. Laptopurile integrează asistentul Alexa pentru control vocal și includ și funcția Show Mode, care le transformă în panouri de control Alexa pentru casa ta inteligentă.

Lenovo a îmbunătățit trackpadul și tastatura, pentru productivitate mai mare, și a optimizat și consumul energetic, pentru autonomie mai bună.

La nivel de performanțe, există configurații cu procesoare Intel (modelele 5i Pro) și cu procesoare AMD (modelele 5 Pro). Astfel, poți opta până la Intel Core i7 de generație a 11 sau procesor AMD Ryzen, placă video NVIDIA MX450, display 14 inch de rezoluție 2,8K și rată de refresh de 90Hz, până la 16GB RAM și 1TB SSD de tip M.2, iar modelul cu ecran de 16 inch incorporează și tehnologie Thunderbolt 4. Modelele AMD de 16 inch vor avea plăci grafice RTX, până la 32GB RAM, iar ecranele vor avea rezoluție 2,5K și până la 120Hz refresh rate, deci sunt excelente și pentru gamerii care pun preț și pe productivitate.

Lenovo Tab P11: Device versatil cu întrebuințări multiple

Lenovo Tab P11 e o tabletă cu Android orientată către cei care vor un mix de entertainment și productivitate într-un device relativ accesibil.

Are un display de 11 inch cu rezoluție 2K, un procesor Snapdragon 622 și 6GB memorie RAM și promite o autonomie mare, de până la 15 ore, iar tableta vine și cu conectivitate 4G LTE. Tableta se laudă și cu difuzoare Dolby puternice, cu o cameră frontală de 8MP pentru apeluri video la calitate mare și cu fundal blurat.

Există și o serie de accesorii, precum o tastatură și un stylus, care oferă mai multe posibilități în ceea ce privește productivitatea și creativitatea.

Lenovo Yoga AIO 7 - Computer All-In-One cu ecran rotativ

Lenovo Yoga AIO 7 e un device interesant din multe puncte de vedere. E un computer desktop All-In-One al cărui display generos se poate roti la 180 de grade, pentru vizionarea conținutului vertical sau pentru productivitate mai mare. Pe lângă faptul că se rotește, ecranul se înclină și cu până la 20 de grade, pentru unghiuri de vizualizare mai confortabile.

PC-ul poate fi activat de la distanță și permite proiectarea conținutului de pe telefoane sau tablete pe ecran fără a fi nevoie să aprinzi computerul în prealabil. Cei de la Lenovo spun că un update va transforma PC-ul într-un smart TV 4K.

Yoga AIO 7 beneficiază de difuzoare puternice JBL Harman, plasate sub display, iar designul e unul care se potrivește în orice sufragerie sau birou de acasă. Pentru AIO 7 există și accesorii speciale, precum tastatură, mouse și o cameră de 5MP detașabilă.

Display-ul are 27 inch și rezoluție 4K, iar performanțele sunt asigurate de un procesor AMD Ryzen 7 4800H și de o placă video NVIDIA GeForce RTX 2060. Și acest device vine cu asistentul Alexa integrat.

Monitoarele L24i-30 și L27-30 cu suport pentru smartphone.

Aceste două monitoare pun accent pe un design minimalist, dar și pe performanțe. Sunt gândite pentru entertainment, dar și pentru productivitate și apeluri video. Ambele vin cu suport de smartphone integrat și un sistem de management al cablurilor menit să reducă aglomerația de pe birou. Au dimensiuni de 23,8 inch sau 27 inch și rezoluție full HD. Ambele beneficiază de certificiare TUV Rheinland și au suport AMD FreeSync cu o rată de refresh de până la 75Hz.

LAVIE MINI și LAVIE Pro Mobile: Colaborare între Lenovo și NEC

Tot în cadrul CES, Lenovo și NEC Corporation au anunțat noile device-uri LAVIE. LAVIE MINI e un prototip de miniPC ultraportabil cu accesorii de gaming. Are un display de 8 inch, tastatură detașabilă și controlere pentru cei care vor gaming în mișcare. Un docking station special permite legarea rapidă a device-ului la un ecran mai mare. LAVIE MINI vine cu procesor Intel Core i7 și grafică Intel Iris X și cântărește doar 579 de grame. Spațiul de stocare este de 512GB, memoria RAM e de 16GB, iar placa de rețea e pe noul standard WiFi 6. E un device interesant, chiar dacă rămâne de văzut cât de bine optimizat poate fi un device cu Windows 10 pentru gaming portabil.

LAVIE Pro Mobile e un laptop clasic dedicat profesioniștilor care doresc un dispozitiv fiabil și portabil. Cu o greutate de numai 889 grame, laptopul ascunde un procesor de Intel Core i7 de generație a 11, placă grafică Iris X și oferă o autonomie de până la 10 ore cu al său ecran de 13,3 inch.

Prețuri

  • IdeaPad 5G va ajunge doar pe unele piețe, prețul va varia în funcție de regiune
  • IdeaPad 5 Pro de 16 inch laptop cu procesor AMD va începe de la $1149.99 și va ajunge pe piață în luna mai. Versiunea de 14 inch cu AMD va începe de la 799 euro.
  • IdeaPad 5i va fi disponibil cu un preț de pornire de €899 (including VAT) începând cu luna martie. Modelul de 14 inch va porni de la 699 euro.
  • Lenovo Tab P11 va costa circa $229.99
  • Yoga AIO 7 va ajunge în anumite piețe din februarie 2021 cu un preț de pornire de $1599
  • Lenovo L27e-30 va avea un preț de pornire de $189.99 și va fi disponibil din luna martie 2021
  • Lenovo L24i-30 Monitor va avea un preț de pornire de $159.99 și va fi disponibil din luna martie 2021.
  • LAVIE Pro Mobile laptop va avea un preț de pornire de $1699.99