Seria de laptopuri GeForce RTX 40 sunt de 3 ori mai eficiente decât generația precedentă și aduc arhitectura Ada, NVIDIA DLSS 3 și a cincea generație de tehnologii Max-Q pe laptopuri pentru prima dată. Pentru gameri, laptopurile RTX seria 40 livrează performanță de până la 4 ori mai mare în jocuri AAA precum Cyberpunk 2077 cu full ray tracing cu noul RT Overdrive Mode, iar pentru creatori de conținut oferă accelerare foarte rapidă în aplicații creative de top, precum Blender.

“Cu arhitectura Ada an vrut să transformăm puterea și eficiența energetică a laptopurilor pentru gameri și creatori,” a spus Jeff Fisher, senior vice president al GeForce business la NVIDIA. „Noua serie RTX 40 livrează performanță sporită în laptopuri care pot fi și la doar 14 inci, o nouă reușitp.”

RTX 4090 și RTX 4080: O nouă clasă de laptopuri Flagship

Arhitectura Ada a permis și o nouă clasă de laptopuri pentru entuziaști, care sunt cele mai rapide din lume. Gamerii se pot juca acum pe 3 monitoare 4K pentru surround gaming la 60 fps – suficient pentru a alimenta un simulator de condus profesional. Creatorii pot folosi platforma NVIDIA Omniverse™ pentru fotorealism, construcție de lumi virtuale 3D la 4K cu fizică simulată complet, iluminare și materiale. Streamerii pot face live streaming la 4K 60 fps cu encoding AV1 pe Discord, iar noile encoder duale Ada reduc timpul de exportare la jumătate. Laptopurile flagship RTX seria 40 pornesc de la $1,999 și vor fi disponibile începând cu 8 februarie.

Laptopurile RTX 4070, 4060, 4050: Mai rapide decât flagship-ul ultimei generații la doar o tremie din putere

Noile laptopuri cu RTX 4070, 4060 și 4050 sunt mai rapide decât modelul flagship din generația precedentă, folosind doar o tremie din putere. Acestea livrează gaming la 80 fps, 1440p ultra și pot transforma procese creative precum randarea scenelor în Blender, care durau, spre exemplu, 2 ore și jumătate, la doar 10 minute. Laptopurile cu 4050 încep de la $999 și vor fi disponibile începând cu 22 februarie.

A cincea generație de tehnologii Max-Q îmbunătățesc eficiența laptopurilor

Cu fiecare nouă generație de GPU din 2017, avansurile în tehnologii Max-Q au îmbunătățit design-ul laptopurilor. Astăzi, alături de lansarea laptopurior GeForce RTX seria 40, NVIDIA anunță și a cincea generație de tehnologii Max-Q, care îmbunătățesc drastic eficiența și accelerează performanța în gaming folosind următoarele upgrade-uri:

    • NVIDIA® DLSS 3 a fost optimizat pentru laptopuri și introdus în tehnologiile Max-Q, printre care se mai numără și Whispermode și BatteryBoost, ce îmbunătățesc performanța, acustica și viața bateriei de până la 2 ori.
    • Memorie GDDR6 la cel mai scăzut voltaj vreodată, livrată în parteneriat cu producători de top.
  • Control al memoriei în 3 viteze, care permite plăcii video să comute la un nou memory state în mod dinamic.
  • Memoria de pe cipurile Ada a fost optimizată pentru optimized for Max-Q, dublând lățimea de bandă, crescând dimensiunea de 16 ori și îmbunătățind clock gating.

Laptopurile de 14 inci mai puternice ca niciodată

Înainte de introducerea arhitecturii Ada, 95% din segmentul de laptopuri a fost limitat la aplicații și procese de bază. Echipate cu plăci video GeForce RTX seria 40, laptopurile de 14 inci pot face față unor procese care erau imposibile înainte, precum randare 3D ultra rapidă în Blender și unelte AI de ultimă generație în aplicații populare precum Adobe Photoshop sau Premiere Pro.

Cu plăci video RTX seria 40 la bază, laptopurile de 14 inci sunt capabile și de gaming, aproape de 2 ori mai rapide decât un PlayStation 5, la doar o șesime din dimensiune. Gamerii se pot juca titluri AAA solicitante grafic, precum Cyberpunk 2077 cu ray tracing și DLSS. Conectarea laptopurilor ultra-portabile la monitoare externe le transformă în stații de gaming echivalente cu un desktop sau cu o stație studio pentru creatori.

Construite speciale pentru 110 milioane de creatori

Piața de creatori continua să crească rapid, depășind peste 110 milioane de creatori profesioniști sau pasionați pe PC. Iar crearea 3D pe hardware NVIDIA prezintă o creștere semnificativă – cu 42% mai mult decât anul trecut.

Laptopurile cu plăci video GeForce RTX seria 40 beneficiază de avantajul ecosistemului NVIDIA Studio cu RTX și tehnologii Max-Q, care oferă combinația ideală de eficiență și performanță. Eficiența îmbunătățită accelerează chiar și cele mai solicitante fluxuri de lucru cu până la de 3 ori mai multă baterie.

Laptopurile GeForce RTX beneficiază de accelerări NVIDIA Studio în peste 110 de aplicații creative populare – plus access exclusive la aplicații accelerate de AI precum NVIDIA Omniverse, Canvas și Broadcast. Artiști 3D pot colabora între ei în Omniverse de oriunde din lume, în timp ce editori video pot produce la fața locului mai rapid cu ajutorul uneltelor AI și pot reduce la jumătate din timpul de exportare cu encodere duale.

Laptopurile GeForce RTX seria 40 vor fi disponibile începând cu 8 februarie de la producători de top din întreaga lume, precum Acer, Alienware, ASUS, Dell, GIGABYTE, HP, Lenovo, MSI, Razer și Samsung.