Vă invităm să cunoașteți 4 afaceri cu ale căror antreprenori am stat de vorbă în 2022 și care mizează pe mobilitate pentru a crește modelul de afaceri.

Tomas Bike

Cătălina Toma este fondatoarea Tomas Bike, un one-stop-shop dedicat cicliștilor, celor care vor să se deplaseze mai eficient și mai ecologic, dar și celor care vor să (re)descopere bucuria mersului pe bicicletă.

Cătălina are peste 16 ani de experiență în business la companii mari, „cu o cifră de afaceri între 10 și 80 milioane de euro, atât în România cât și în afara țării”, iar la începutul anului a decis să pedaleze pe drumul spre antreprenoriat și a deschis Tomas Bike, un business offline și online care accelerează spre succes.

„Când lucrezi într-o mare organizație, urmezi direcția impusă. Însă când creezi propria afacere, ai direcția ta, iar satisfacția succesului este enormă”

Citiți mai multe despre business-ul care oferă tot ce trebuie pasionaților de ciclism.

Sfinx Camper

Laurențiu Simion a lucrat 10 ani în industria de apărare, în special în amenajări de vehicule de luptă. A adus experiența sa în privat, iar astăzi Sfinx Camper & Conversion este un jucător important care ajută oamenii și afacerile să facă rulote din mașini obișnuite.

Sfinx Camper & Conversion a pornit inițial în 2012, dar cu un alt obiect de activitate. Laurențiu s-a alăturat echipei în 2016 și a încercat să pună din experiența lui militară în producție. Astăzi realizează autorulote pentru familii, food truck-uri și alte tipuri de vehicule care pot fi folosite de către persoane fizice sau de către afaceri.

„Am intuit că oamenii vor dori să petreacă mai mult timp în natură după pandemie și că vor dori să călătorească. În cei doi ani de pandemie populația a reflectat la faptul că viața este scurtă și se poate întâmpla orice, așa că mai bine Carpe Diem”

Citiți mai multe despre afacerea care transformă mașini obișnuite în vehicule cu mai multe scopuri.

Pro Detailing

Stelian Steker a vrut să fie antreprenor de când se știe, iar pasiunea pentru mașini l-a făcut ca în 2009 să deschidă un business de detailing auto. Și-a dat seama treptat că viitorul e în comerțul online, așa că astăzi a construit unul dintre cele mai importante magazine de profil, Pro Detailing.

Pro Detailing este un business online unde toți pasionații de îngrijirea mașinii lor pot să cumpere produsele potrivite. Stelian a început afacerea în 2009, împreună cu soția lui. Atelierul de detailing era pornit din pasiune, dar marjele de profit erau mici și business-ul dificil.

„Primul an de pandemie a fost cel mai bun an al nostru, am dublat cifra de afaceri, oamenii s-au dus către îngrijirea mașinii și „do it yourself”. Atunci i-am ajutat și consiliat cu sfaturi și ce produse să aleagă pentru întreținerea mașinii”

Citiți mai multe despre afacerea care îi învață pe oameni cum să aibă grijă de mașina lor.

Mobile Vet

Răzvan Gheoca și Radu Vasiloiu au decis să-și transforme studiile veterinare într-o carieră antreprenorială. De pe băncile facultății au vrut să facă lucrurile altfel și au deschis clinica veterinară Mobile Vet, pe care au extins-o prin magazinul online Mobile Pet.

Mobile Vet este o rețea de clinici veterinare și ambulanțe veterinare, care și-a completat activitatea prin Mobile Pet, un magazin online și o farmacie fizică ce permite clienților să cumpere cele mai bune produse animăluțelor lor.

”Ideea de Mobile Vet a venit de la conceptul de veterinari mobili care se pot deplasa la domiciliul clientului cu ambulanța veterinară la orice ora din zi și noapte. Am fost printre primele cabinete veterinare din țară cu acest concept de ambulanță veterinară disponibilă 24/7.”

Citiți mai multe despre clinica veterinară pe roți.

Voi ce afaceri pe roți interesante ați descoperit în 2022?


Proiectul „Antreprenori” este sustinul de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.