UPDATE 27 octombrie

În ultimii ani, populația globului s-a confruntat cu numeroase crize care pun presiune constantă pe resurse. Pe lângă criza recentă în sănătate, criza climatică tot mai acută și cea a securității hranei ridică necesitatea găsirii de soluții sustenabile urgente.

În acest context, EIT Food și Impact Hub Bucharest au dezvoltat Challenge Labs, programul de ideație care identifică și găsește posibile soluții pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, unde profesioniștii și antreprenorii din domeniul agroalimentar se pot înscrie până pe 31 octombrie.

Ediția din acest an vizează găsirea de soluții pentru prevenirea și gestionarea risipei alimentare, pe de o parte, și pentru accesibilizarea alimentației sănătoase, pe de altă parte, fiind considerate principalele provocări ale industriei alimentare.

Pentru a se înscrie în program, candidații trebuie să completeze formularul de pe site până la 31 octombrie 2021.

În etapa de preselecție, aplicanții vor completa în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie un nou formular dedicat repartizării pe echipe. În final, participanții selectați vor fi împărțiți în echipe multidisciplinare și vor lua parte la workshopuri în perioada 11 - 25 noiembrie, împreună cu experți și mentori.


Programul sprijină noile inițiative antreprenoriale, care vor contribui la dezvoltarea sustenabilă a domeniului agrifood.

Timp de două săptămâni, cei selectați vor participa la workshopuri intensive, alături de alți inovatori și experți și vor învăța să folosească metodologii diverse (service design și design thinking). Activitatea în cadrul programului Chllenge Labs se va desfășura online, între 11 și 25 noiembrie 2021.

Echipele selectate găsi soluții pentru cele mai mari provocări ale industriei agrifood și vor crea și testa prototipuri pentru ideile lor.

În plus, cea mai bună idee va primi și un premiu de 2.000 de euro.

Dacă ești reprezentant al industriei agrifood și vrei să te alături Challenge Labs fie propunând o provocare care are nevoie de rezolvare, fie contribuind ca expert, te poți înscrie în cadrul programului accesând acest link.

Poți participa la Challenge Labs dacă ești:

  • expert din domeniu
  • medic
  • absolvent al unei universități de profil sau din domenii adiacente
  • cercetător sau om de știință
  • tânăr specialist din agrifood și industriile complementare
  • profesionist cu experiență relevantă în agrifood sau domenii conexe

Aplică până pe 22 octombrie 2021 și ai șansa să schimbi viitorul industriei agrifood.

Concret, dacă vei fi selectat în acest program:

  • Te vei consulta cu specialiști din domeniu, vei crea prototipuri și le vei testa
  • Vei învăța metodologii de inovare și vei folosi instrumente specifice în procesul de dezvoltare de soluții pentru industria alimentară
  • Vei descoperi tendințe și insighturi din partea experților implicați în program
  • Vei intra în cursa pentru un premiu de 2000 de euro.