Chery Ventures III dispune de 175 de milioane de euro și a continua să se concentreze pe finanțarea startup-urilor din Europa aflate la început de drum, deși, până acum, fondul nu a neglijat nici o serie de investiții pre-seed și chiar Series A.

Totodată, fondul va susține echipe dintr-o gamă variată de industrii, care au produse și servicii atât pentru alte business-uri, B2B, cât și pentru consumatorii finali – B2C.

Pe lista de startup-uri în care fondul cu sediul în Berlin a investit deja se numără Flixbus, unicornul european din zona de transport de persoane cu autocarul, Infarm, un startup de agricultură, sau Freighthub, un business de logistică.

Echipa Cherry Ventures este în discuții cu o serie de startup-uri din întreaga Europă și va începe să scrie cecuri chiar de luna aceasta. Sumele pe care fondul le va investi variază între 300.000 de euro și 5 milioane de euro, reprezentanții spunând că sunt ”flexibili în ceea ce privește sumele” pe care le vor oferi companiilor care caută finanțare pentru a se dezvolta.

Pe TechCrunch puteți citi un interviu pe larg cu reprezentanții Cherry Ventures.