Potrivit TechCruch, oficialii băncii sunt îngrijorați că aceste tranzacții cripto pun în pericol securitatea națională și atentează și la securitatea bunurilor populației.

Așadar, oficialii chinezi interzic și companiilor străine de tranzacționare cripto să le ofere acest gen de servicii cetățenilor din țară, întrerupând astfel accesul Coinbase şi Binance în cea a doua economie a lumii.

Zece agenţii, inclusiv Banca Centrală a Chinei (PBOC) şi autorităţi de reglementare a băncilor, a burselor şi a titlurilor de valoare, s-au angajat să lucreze împreună pentru a elimina activitatea "ilegală" legată de criptomonede, fiind pentru prima dată când instituţii chineze îţi unesc forţele pentru a interzice explicit toate activităţile legate de criptomonede.

Vineri, după anunţarea informaţiilor din China, Bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, a scăzut cu 6%, fiind cotată la 42.2167 dolari. Ether şi XRP au scăzut cu 10%.

În opinia oficiailor Băncii Centrale a Chinei, criptomonedele, inclusiv Bitcoin și Tether, nu pot fi puse în folosință în piață pentru că nu sunt o monedă fiat, adică o monedă emisă de guvern.