ESET lansează Chrome Cleanup, un nou scanner și un program de curățare pentru Google Chrome, conceput pentru a ajuta utilizatorii să navigheze pe internet în siguranță și fără întreruperi. Chrome Cleanup va fi disponibil pentru toți utilizatorii Google Chrome, ce rulează pe Windows.

Pe măsură ce atacurile cibernetice devin tot mai complexe și mai greu de observat, navigarea pe internet poate duce utilizatorii pe site-uri periculoase, care pot instala programe rău intenționate pe dispozitive.

Chrome Cleanup va avertiza utilizatorii Google Chrome cu privire la potențialele amenințări atunci când detectează software nedorit. Google Chrome va oferi apoi utilizatorilor opțiunea de a elimina software-ul. Chrome Cleanup rulează în fundal, fără vizibilitate sau întreruperi pentru utilizator. El șterge software-ul și notifică utilizatorul după finalizarea eliminării cu succes a secvențelor malware nedorite.

"Folosirea internetului ar trebui să fie întotdeauna o experiență ușoară și sigură pentru toată lumea", a declarat Juraj Malcho, Chief Technology Officer la ESET. "Timp de trei decenii, ESET a dezvoltat o serie de soluții de securitate care permit utilizatorilor să se bucure în siguranță de tehnologia lor și să atenueze o varietate de amenințări cibernetice. Chrome Cleanup are drept țintă software-ul nedorit care poate influența negativ experiența utilizatorilor pe internet."

Chrome Cleanup este inclus în ultima versiune a Google Chrome. Pentru mai multe informații despre aceste instrumente, citiți articolul realizat de Google.