Inc.com face o listă de cinci cursuri online pentru antreprenori la început de drum. Sunt în engleză, deci trebuie să ai cunoștințe de limbi străine, dar poți să le faci din fața calculatorului sau a tabletei.

Startup School de la Y Combinator

Acest curs e de păstrat în bookmark și în calendar, cu un reminder din când în când. Înscrierile de anul acesta s-au încheiat, chiar cu probleme, pentru că dintr-o greșeală tehnică 10.000 de aplicanți au fost acceptați. Y Combinator e printre cele mai bune acceleratoare de startup-uri din lume și organizează o serie de cursuri online de antreprenoriat. La finalul experienței, cele mai promițătoare companii chiar pot primi și o mică investiție în bani. În plus, dacă te implici, intri în legătură cu fondatorii și mentorii Y Combinator și poți să ajungi chiar să participi la accelerator. O echipă de români a fost vara aceasta la Y Combinator. Iată experiența lor.

"Entrepreneurial Operations" - Launching a Startup

Babson College e cunoscut ca printre cele mai bune instituții de învățământ antreprenorial din lume. Pentru a ajuta și mai multe persoane, cei de la Babson au făcut și un curs online de antreprenoriat. Printre subiectele abordate sunt provocările operaționale, cum să lansezi cu bine un startup, care sunt pașii de urmat, cum să organizezi munca mai bine. Cursul se bazează pe struturarea muncii foarte haotice care există într-un startup, pentru a ajunge la rezultate mai bune.

"How to Build a Startup"

E un curs organizat de Steve Blank, care e considerat un fel de bunic al metodei lean startup. El a fost cel care i-a fost mentor lui Eric Reis, cel care a scris cartea-fenomen "The Lean Startup". Cursul online durează o lună, este gratuit, iar Blank vorbește despre cum să construiești rapid de la o idee, cum să testezi și cum să primești feedback masiv.

Eric Reis - "The Lean Startup"

Eric Reis are un curs online, realizat după ceea ce se predă la Harvard Business School, pe o durată scurtă. Practic, e un fel de introducere în metoda de a dezvolta un startup din pași mici, fără să investească foarte mult.

100 Steps 2 Startup

E un curs online realizat de Universitatea Ryerson din Canada. E facultatea care generează cei mai mulți antreprenori din toată Canada. Cursul online are 10 ore de video-uri și exerciții. Cursul online este organizat în 100 de pași mici, de la ideație, la generare de venituri sau product market fit.

Și dacă vrei să afli mai mult chiar de la fața locului, îți recomand să arunci un ochi peste tabăra noastră de antreprenoriat. Ediția a 4-a va avea loc între 11 și 14 octombrie, iar dacă vei rezerva locul până pe 1 septembrie vei avea o reducere de 25%.

Foto - EdZbarzhyvetsky/Deposit Photos