Jocurile video sunt în continuă dezvoltare, de la grafici noi la complexitatea mecanicilor la mărimea hărților de explorat. Cu toate astea, o categorie de jocuri video rămâne universal apreciată pentru simplitatea ei: jocurile casual. Platforma Steam deține un catalog cu peste 100.000 de jocuri valabile, ceea ce poate face alegerea unui joc menit să te relaxeze stresantă. Am pregătit o listă cu 5 jocuri casual, scurte ca durată, numai bune de jucat în weekend.

1. An Arcade Full of Cats

Lansat de DevCats în toamna anului trecut, An Arcade Full of Cats este un hidden object game gratuit care te aruncă prin timp și spațiu în căutare de… pisici. Alături de Fofino, Leo și un playtime de aproximativ 2 ore, vei trece prin revistă evoluția gaming-ului de la 1980 la 2000 în încercarea de a porni nava spațială a companionilor tăi felini.

Pentru și mai multe pisici, An Arcade Full of Cats are la dispoziție și un DLC (Downloadable Content, adică extra content ce poate fi achiziționat ca un bonus pentru joc; N.red.) numit TimeWarp Trouble, al cărui preț integral este de 1.59 euro.

Sursa: https://store.steampowered.com/app/2368470/An_Arcade_Full_of_Cats/

2. A little to the left

Dacă stocarea lucrurilor după mărime și culoare sună relaxant, A little to the Left este făcut pentru tine. Un puzzle game cu peste 100 de nivele unde trebuie să sortezi, aranjezi și să organizezi diferite obiecte casnice în timp ce o pisică cu o pasiune pentru haos încearcă să te oprească.

Creat de MaxInferno și publicat de SecretMode, jocul este intuitiv și pune la dispoziție indicii pentru rezolvarea puzzle-urilor la fiecare nivel. Prețul integral pe Steam este de 14.99 euro și, pentru mai multă organizare, are la dispoziție 2 DLC-uri: A Little to the Left: Cupboards and Drawers la 5.99 euro și A Little to the Left: Seeing Stars la 8.99 euro.

Sursa: https://store.steampowered.com/app/1629520/A_Little_to_the_Left/

3. Unpacking

Că tot am vorbit de organizat, Unpacking este un alt joc unde scopul principal este sortarea. Un joc de tip block-fitting, adică unde trebuie să pui un obiect peste altul, care nu îți limitează alegerile estetice și care te invită să explorezi viața noului locatar al casei pe care o decorezi.

Pixelat, cu o durată medie de 4 ore și la prețul de 19.99 euro, Unpacking a fost creat de WitchBeam și publicat de Humble Games.

Sursa: https://store.steampowered.com/app/1135690/Unpacking/

4. Little Misfortune

Little Misfortune, un point-and-click (un tip de joc unde interacționezi cu controale simple, unde doar apeși pe obiecte; N.red.) unde deciziile tale contează, urmărește aventura lui Misfortune. Mister Voice, vocea misterioasă din capul ei, o ghidează în căutarea fericirii eterne, chiar dacă drumul e ușor morbid, plin de ghinion și de foarte mult sclipici.

Killmonday Games, care au creat și jocul Fran Bow, păstrează elementele înfiorătoare și misterul narativei fără să abandoneze umorul, uneori pueril, al personajului principal și a lumii din jurul ei.

Jocul costă 16.79 euro și durează aproximativ 4 ore.

Sursa: https://store.steampowered.com/app/714120/Little_Misfortune/

5. Gibbous: A Cthulhu Adventure

Ultimul joc de pe lista noastră este Gibbous: A Cthulhu Adventure, un amestec de horror și comedie, point-and-click, animat în stil tradițional și creat în Transilvania.

Gibbous: A Cthulhu Adventure urmărește trei protagoniști (detectivul Don R. Ketype, bibliotecarul Buzz și pisica lui vorbitoare, Kitteh) în încercările lor de a desluși misterele inspirate de poveștile lui H.P. Lovecraft.

Ceva mai lung, cu aproximativ 10 ore pentru a fi finalizat, jocul a fost creat și publicat de studioul românesc Stuck in Attic și costă 19.99 euro pe Steam.

Florin Cașotă a făcut un review pentru Gibbous: A Cthulhu Adventure încă din primăvara lui 2020. Concluzia lui la acel moment: este un joc must-buy.

Sursa: https://store.steampowered.com/app/914020/Gibbous___A_Cthulhu_Adventure/