Ești tânăr și vrei să pleci la drum cu propriul tău business. Ai o idee bună, ceva bănuți puși deoparte și ești înarmat cu cea mai multă răbdare. Însă dacă lucrurile nu merg cum vrei tu? Ce faci atunci? Cei de la Entrepreneur.com au alcătuit o listă cu cinci sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când ești tânăr și vrei să-ți deschizi propria afacere.

Poți face rost de experiență

Cel mai mare impediment atunci când vei merge să cauți finanțare va fi lipsa experienței. Investitorii se uită foarte atent la asta și cântăresc foarte bine ideea unei eventuale investiții. Poți rezolva acest lucru prin asocierea ta cu un partener serios, mai în vârstă, care să știe cum merg lucrurile pe piața pe care îți dorești să activezi. Asta te va scăpa de un eventual vot de neîncredere.

Pune-ți finanțele în ordine

Înainte de orice, trebuie să te asiguri că ești stabil din punct de vedere financiar. Asta contează enorm. Mai ales pentru că nu vei câștiga mare lucru din afacere la început. Va trebui să ai câteva economii puse deoparte pentru a-ți garanta că te poți autosusține. Investitorii se uită atent și la asta.

Riscă!

Dacă e un moment în viață în care chiar e bine să riști, atunci e în tinerețe. Vârsta fragedă îți va permite să recuperezi mai ușor investiția proastă, și prin prisma faptului că ai mai mult timp la dispoziție. În plus, din orice greșeală poți învăța. Momentul e ideal pentru greșeli. Acum trebuie să le faci.

Ai destul timp la dispoziție

Nu te stresa prea tare. E cazul să încetinești. Nu te grăbește nimeni să ajungi noul Mark Zuckerberg peste noapte. Timpul este de partea ta, și numai tu poți decide cum să îl investești. De asemenea, resursele de energie sunt la cel mai înalt nivel în această perioadă a vieții, și, cu o planificare atentă, îți poți spori semnificativ productivitatea.

Sfârșitul nu-i aici

Toată lumea știe că nu te vei opri la primul buisness. Odată ce deschizi primul business, vei fi foarte tentat s-o faci și a doua oară. Și a treia oară. Ideile vin la foc automat, iar acum ai și banii necesari cu care să le lansezi. Totul a devenit mai ușor. Poate ajuta și modul în care te uiți la prima ta afacere. Dacă o vezi ca fiind o piatră de temelie și nu un acoperiș, ai toate șansele să reușești în viitor.