Știu, veți spune că nu e musai să urmezi cursurile unui MBA destul de scump și că au fost alți antreprenori cunoscuți în întreaga lume care au făcut afaceri de miliarde și fără prea multă școală (Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg).

Însă ei au avut câteva mici alte beneficii (vremurile, țara, anturajul potrivit). Așa că poate ar fi cazul să acorzi puțină atenție următoarelor programe de MBA. Am selectat câteva care pun accent și pe zona de antreprenoriat și care se pot dovedi utile pentru business-ul vostru.

Harvard Business School este unul dintre cele mai bune programe de MBA din întreaga lume. Costul anual al cursurilor se ridică la peste 61.000 de dolari, însă pe lista specializărilor se numără consultanță, e-commerce, antreprenoriat, marketing, logistică, finanțe, management (sub diverse forme și pentru o serie de sectoare).

Stanford Graduate Schhol of Business pune accent pe leadership, iar cursurile au la bază studii de caz din lume afacerilor pentru care studenții trebuie să găsească rezolvări exact cum ar face-o dacă ar lucra în acele situații reale. Printre specializările programului se numără e-commerce, contabilitate, antreprenoriat, marketing, managementul organizațiilor non-profit, managementul resurselor umane, tehnologie.  Taxa anuală trece de 64.000 de dolari.

IE Business School are sediul la Madrid și se bucură de apreciere la nivel internațional, fiind unul dintre cele mai bune programe pentru antreprenori. Studenți din peste 128 de țări au ales cursurile IE Business School, 30% dintre cursanți punând bazele propriei companii.

În plus, IE Business School are propriul incubator de afaceri (Area 31), iar ecosistemul școlii are peste 300 de startup-uri anual cu acces la servicii în valoare de 150.000 de dolari (spațiu pentru birouri, mentorat, training, suport tehnic).

London Business School este în inima industriei europene de tehnologie (lunar, peste 1.000 de startup-uri tech se nasc la Londra). 25% din cei peste 2.000 de studenți pe care univesitatea îi are anual au început un startup.

The Sloan School of Management (MIT) are o competiție de antreprenoriat cu premii în valoare de 100.000 de dolari, dar și specializări în finanțe, economie, tehnologie, marketing, management industrial. Taxa anuală este de peste 65.000 de dolari.