Pentru că siguranța pacienților și a angajaților este prioritatea numărul unu a clinicii, Trident se supune normelor autorităților publice de sănătate prin aplicarea mai multor măsuri împotriva infectării cu Sars Cov 2. În plus, Trident a decis să introducă testarea rapidă obligatorie pentru Covid 19 pentru angajați și pacienți.

Protocolul pentru accesul în clinică începe cu un apel la Recepție - 0726926238 sau 0726691130. Următorul pas este completarea unui formular de triaj precum și răspunderea câtorva întrebări de screening primite prin e-mail. Pe tot acest parcurs pacienții vor fi asistați în permanență de Recepția clinicii.

La prezentarea în clinică pacienții pot solicita efectuarea un test rapid de depistare a anticorpilor împotriva Covid 19.

De aceste teste rapide cu rezultat în 15-20 de minute vor beneficia atât personalul medical cât și pacienții care au programări la clinică la cerere. Pentru cei care au programate intervenții chirurgicale complexe se va face testarea PCR cu 48 de ore înainte de intervenție.

În afară de testele cu rezultat rapid, Clinica Trident își asigură pacienții că toate tratamentele se dsfășoară conform cu noile standarde și protocoale de triaj epidemiologic, astfel că:

  • Sunt instalate dispensere de igienizare pentru mâini spre a fi utilizate la intrarea în clinică.
  • La intrarea in clinică este prevăzut un punct de triaj. Aici, fiecare pacient va acorda suportul pentru chestionarul privind starea de sănătate și măsurarea temperaturii. În plus, i se va înmâna masca de protecție, mănuși și halat de unică folosință.
  • Programările se fac la intervale de 30 min., conform normelor în vigoare, pentru a limita numărul de pacienți în sala de așteptare și pentru a permite dezinfecția suprafețelor, intrumentarului și folosirea nebulizatorului.
  • Pacienții sunt încurajați să nu vină la programare însoțiți (exceptând cazurile speciale – minori, persoane dependente etc.)
  • Personalul clinicii poartă în permanență echipamentul de protecție corespunzator – masca de protecție, mănuși, combinezon și halat impermeabil, vizieră de protecție.

Încă de la declanșarea stării de urgență, pe 16.03.2020, clinicile de stomatologie din țară, implicit Clinica Trident, au fost închise. În toată această perioadă, Clinica Trident a rămas alături de pacienții săi de la distanță păstrând liniile telefonice deschise și oferind suport și opinii medicale pacienților aflați în curs de tratament de la medicii lor curanți.

Din 18 mai Clinica Trident își va relua activitatea normală având însă în vedere regulile de igienă adaptate limitării răspândirii noului coronavirus: măștile de protecție folosite pe tot parcursul programului de lucru, spălatul pe mâini urmat de dezinfectarea mâinilor cu soluții biocide, folosirea nebulizatorului Nocospray în spațiile comune și în cabinete, dezinfectarea repetată cu substanța Isorapid a zonelor și obiectelor cu risc (clanțe, butoanele liftului, întrerupătoare) conform unui grafic special realizat pentru astfel de situații.

În plus, linia de sterilizare Melag, unică în clinicile stomatologice din România, a rămas o garanție în plus că virusul nu poate fi transmis în timpul manevrelor medicale de la un pacient la altul, de la pacient la medic sau de la medic la pacient. Această linie de sterilizare asigură trasabilitatea instrumentarului medical folosit și o completă transparență a felului în care acesta este manevrat.