Planurile de extindere pe Android au venit după ce Clubhouse s-a bucurat de un real succes printre utilizatorii de iOS și după ce compania a primit o rundă secundară de finanțare condusă de Andreessen Horowitz.

Într-o postare pe blog, citată de XDA Developers, compania a anunțat o serie de schimbări ale aplicației pentru iOS, dar și faptul că o versiune Beta a aplicației pentru Android este testată de un număr restrâns de utilizatori, urmând ca aceasta să ajungă la un public ceva mai larg ”în următoarele săptămâni”.

E posibil ca Clubhouse să rămână în urma concurenței chiar din cauza strategiei care a făcut-o atât de populară - pe lângă faptul că a fost disponibilă exclusiv utilizatorilor de iPhone în ultimul an, aplicația putea fi folosită doar pe baza unei invitații. Între timp, Facebook, Telegram, Twitter și Instagram au început să dezvolte propriile alternative pentru platforma audio, iar Spaces de la Twitter sau Voice Chat 2.0 de la Telegram sunt deja disponibile pentru unii utilizatori de Android.

Deocamdată nu există un timeline fix pentru aplicația de Android Clubhouse, dar așteptăm să vedem cum se va desfășura procesul de rollout pentru versiunea Beta și e interesant de urmărit dacă platforma va păstra sistemul de invitații când și această aplicație va fi gata.