”Motivația pentru restartul industriei de health & fitness în fazele incipiente se datorează unui fapt extrem de important: sănătatea este esențială pentru România și, în acest moment, industria de health & fitness ia măsuri unificate de siguranță și prevenție și depune toate eforturile pentru a se asigura ca majoritatea cluburilor de health & fitness să rămână sigure, fără coronavirus, prin aplicarea tuturor măsurilor de igienă, siguranță și dezinfecție pe care situația le impune”, se afirmă în documentul semnat de cluburi precum Stay Fit Gym, World Class, Daimon Club, Downtown Fitness, 4Moving.

Potrivit lui Alexandru Lascăr, cofondator al rețelei Stay Fit Gym, măsurile pe care alte state europene le-au luat pentru a evita răspândirea coronavirusului în rândul clienților care încep să folosească din nou serviciile cluburilor de sport sunt ineficiente. ”Nu ajută la nimic un program redus de la 8 la 15. Ne-am inspirat în crerea acestui set de reguli necesar redeschiderii sălilor de fitness de la țări precum Marea Britanie sau Belgia care au implementat altfel de măsuri care asigură distanțarea și siguranța”, ne-a precizat Alexandru.

Astfel, oficialii cluburilor de fitness de la noi, care s-au asociat pentru prima dată, propun redeschiderea sălilor pe faze, creionând pentru fiecare un set de reguli.

”Industria românească de health & fitness dorește să contribuie la redeschiderea treptată și responsabilă a cluburilor și facilităților, atât în interesul comunității, cât și al companiilor și angajaților lor, prin oferta de sport, health & fitness”, se mai spune în documentul care poate fi consultat la finalul articolului.

Astfel, oficialii cluburilor propun redeschiderea a tuturor centrelor de sănătate și fitness la sfârșitul lunii mai, cu reguli de igienă stricte, cu restricții de 100 persoane în același timp în prima faza și acces complet în faza a doua.

Restricții impuse în prima fază de redeschidere:

  1. Distanțarea socială (1,5 m) între colegi și / sau clienți, membri și vizitatori.
  2. Utilizarea Spa, Jacuzzi și saune este interzisă.
  3. Bazinele pot funcționa cu măsuri sporite de igienă și monitorizare a distanțării sociale. Coronavirusul ar fi inactivat la nivelurile de clor utilizate în piscine.
  4. Zonele restaurantelor rămân închise.
  5. Monitorizarea măsurilor stricte de igienizare și curățenie.

În document se propun măsuri stricte atât pentru managerii și angajații cluburilor, cât și pentru clienți sau furnizori.

Piața românească de health & fitness (conform raportului AT Kearny), estimată la aproximativ 812.000 de membri și o valoare de 248 milioane euro, a înregistrat o creștere anuală de două cifre în ultimii 5 ani.

România este considerată a fi piața de health & fitness cu cea mai rapidă creștre din Europa. Deși nu este o piață matură, are un potențial semnificativ de dezvoltare. Până în 2023 se estimează că alți 250.000 -300.000 de membri noi să se alăture pieței de health & fitness (o creștere de 30-35% față de 2018).

Valoarea de piață în 2023 este prevăzută la 360–380 milioane euro (o creștere de 45-55% față de 2018).

Redeschiderea Centrelor de ... by start-up.ro on Scribd