Coca-Cola a achiziționat Costa Coffee de la compania britanică Whitbread pentru suma de 5,1 miliarde de dolari. Mișcarea va permite Coca-Cola să intre pe piața băuturilor calde, segment pe care nu avea o prezență până acum.

Coca-Cola devine, astfel, un competitor serios pentru lanțuri globale precum Starbucks, sau locale, precum franciza 5 to Go.

Potrivit Business Insider, reprezentanți ai Whitbread au declarat că decizia de vânzare către Coca-Cola a fost votată unanim de către consiliul director, iar tranzacția ar urma să se finalizeze în prima jumătate a anului 2019.

”Această tranzacție e o veste grozavă pentru acționari, fiindcă se recunoaște astfel valoarea strategică pe care o are brandul Costa, precum și potențialul de creștere la nivel global”, a declarat CEO-ul Whitbread Alison Brittain.

Suma de 5,1 miliarde de dolari e de aproximativ 16 ori mai mare decât veniturile așteptate de Costa pentru 2018.

”Segmentul băuturilor calde este unul dintre puținele pe care Coca-Cola nu era prezent printr-un brand global. Costa ne permite accesul la această piață printr-o platformă puternică”, a declarat CEO-ul Coca-Cola James Quincey.