GRID Legends oferă experiențe incitante și neprevăzute, atât pe circuitele rutiere cât și stradale. De asemenea, jocul dispune și de un creator de curse, care le permite jucătorilor să opteze pentru autovehicule din clase mixte și să concureze pe toate circuitele, inclusiv în noile locații precum Londra sau Moscova. GRID Legends va fi lansat în 2022 pentru Xbox Series X|S și PlayStation 5, dar și PlayStation 4, Xbox One, și PC.

Seria GRID World revine, iar anul acesta jucătorii sunt protagoniștii unui documentar care captează fiecare moment, atât de pe pistă cât și din afara acesteia.

Piloții se confruntă cu personalități acerbe, politici interne ale echipelor și cu infamul Ravenwest Motorsport, care speră să câștige cel de al șaselea Campionat Mondial. Fiind dezvoltată cu ajutorul producției virtuale inovatoare, care aduce jucătorii mai aproape de acțiune, povestea include personaje eclectice, ca actorul britanic Ncuti Gatwa.

GRID LEGENDS vine cu experiențe dramatice pe fiecare centimetru al circuitului. AI-ul unic de personalitate a piloților creionează curse neprevăzute, autovehiculele întrecându-se pentru un loc pe podium.

Jucătorii pot concura pe mai mult de 130 de circuite, inclusiv pe piste inspirate din viața reală, precum Brands Hatch sau Indianapolis, dar și pe circuite emblematice stradale, precum San Francisco, Paris, etc. Jucătorii pot concura și pot îmbunătăți peste 100 de autovehicule, de la autoturisme clasice, la mașini de mari dimensiuni, monoposturi sau stadium trucks. Prin adăugarea creatorului de curse, jucătorii pot alege autovehiculele preferate pentru circuite, concurând online.