Cafeneaua se află aproape de centrul Clujului pe str. Gheorghe Șincai, nr. 9 care face legătura cu Memo și Republicii.

Cofeels îmbină pasiunea pentru cafea cu un business social. Este o întreprindere socială prin care inițiatorul proiectului își dorește să doneze aproape în întregime profitul cafenelei.

Inspirat de povestea personală și ambiționat să se autodepășească permanent, Lucian și-a propus ca prin pasiunea pentru cafea să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități de vedere.

Concret, Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Astfel, de fiecare data când achiziționezi o cafea sau alt produs din cafeneaua Cofeels faci un pas spre a le oferi o viață mai bună persoanelor cu deficiențe de vedere.

”Iubesc cafeaua și consider că avem nevoie de mai multă educație în ceea ce înseamnă arta de a savura cu adevărat aroma și gustul cafelei pe deplin. Îmi doresc să împărtășesc tot ce știu despre cafea tuturor celor ce doresc să facă o incursiune în ritualul cafelei. Visul meu este ca, fiecare oprire în cafeneaua noastră să fie o astfel de incursiune. Iar pentru că viața mea a stat sub semnul discriminării din cauza dizabilității mele și am fost martor și la discriminarea celor din jur pentru că sunt altfel decât ceilalți, mi-am propus să-mi aduc contribuția în a face o mica schimbare în bine la acest capitolul. De exemplu am un bun prieten nevăzător care nu se poate descurca fără ajutorul câinelui ghid, însă acest fapt îi restricționează accesul în unele zone. Am inclus un mesaj atipic pe paharele <<to go>> ce face referire la un episod trăit de prietenul meu. Te aștept să îl descoperi”, a declarat Lucian Butnaru, fondatorul Cofeels.

Cofeels s-a născut în urma câștigării unui plan de afaceri de 100.000 de euro în cadrul proiectului ”Acceleratorului de intreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est ID 127384” implementat de către ”Fundația Alături de Voi” România, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital European 2014-2020.

Scopul proiectului implementat de ADV România este înființarea unor intreprinderi sociale ca soluție sustenabilă pentru combaterea sărăciei care să genereze locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități sau care provin din grupuri vulnerabile. În urma derulării proiectului desfăsurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020 au fost înființate 21 de intreprinderi sociale, printre care și Cofeels.

Cofeels a creat până acum 5 locuri de muncă.