Kevin Systrom și Mike Krieger, cofondatorii aplicației Instagram, au rămas la conducerea companiei și după ce aceasta a fost preluată de Facebook, în 2012. Până în prezent, cei doi au reușit să conducă Instagram într-un mod independent, bazându-se pe infrastructura și resursele Facebook, iar această plecare ar putea însemna că nu au mai avut libertatea de până acum, remarcă jurnaliștii de la Bloomberg.

Se pare că Mark Zuckerberg a vrut să devină tot mai implicat în operațiunile de zi cu zi, ceea ce a stârnit nemulțumirea celor de la Instagram. Există posibilitatea ca după plecarea lor Instagram să devină o aplicație mai strâns integrată în Facebook, devenind, astfel, mai mult o divizie de produs decât o operațiune independentă în cadrul companiei.

Anunțul despre plecarea lui Kevin Systrom și Mike Krieger a fost relatat inițial de publicația The New York Times. Instagram a fost cumpărat de Facebook pentru suma de 715 milioane de dolari. Potrivit unui analize realizate de Bloomberg, în luna iunie, Instagram valorează acum peste 100 de miliarde de dolari.

„Planificăm să ne luăm ceva timp liber pentru a explora din nou curiozitatea și creativitatea noastră”, a declarat Systrom într-o declarație pe blogul Instagram. „Construirea de noi lucruri necesită să ne retragem, să înțelegem ce ne inspiră și să combinăm asta cu ceea ce lumea are nevoie; asta planificăm să facem”.

Aceasta nu este prima plecare de la conducerea companiei în ultima perioadă. Brian Acton și Jan Koum, cofondatorii aplicației WhatsApp, și-au anunțat plecarea după ce au apărut neînțelgeri cu Mark Zuckerberg privind modelul de business al aplicației de mesagerie.

Foto credit: globoble.com