Tremend a fost fondat în 2005 de Ioan Cocan și Marius Hanganu și are un focus pe zona de dezvoltare, inteligență artificială, procesare naturală de limbaj, Cloud. Printre clienții Tremend se numără Comisia Europeană, Orange, ING Bank, Metropolitan Life, Carrefour. Tremend are 650 de ingineri care lucrează în companie, iar produsele dezvoltate ajung la peste 60 de milioane de clienți finali.

Tremend va funcționa în cadrul Publicis Groupe ca o aripă centrală a Publicis Sapient, divizia de transformare digitală a grupului.

„Am fost impresionați de viziunea echipei Tremend, de skill-urile lor și de capacitatea de a fi agili. Achiziția Tremend și integrarea în Publicis Sapient reprezintă o expansiune puternică pentru modelul nostru de transformare digitală globală și ne așteptăm să creștem la 2.500 de angajați până în 2025”, a declarat Nigel Vaz, CEO al Publicis Sapient pentru tech.eu.

”Când am pornit businessul, cererea de servicii de dezvoltare software era încă la început. Tehnologiile pe care le foloseam atunci diferă fundamental față de cele cu care lucrăm astăzi. În IT, inovația face parte din cotidian, de aceea la Tremend avem un ritm accelerat de adopție a tehnologiilor și tool-urilor emergente pe care le infuzăm în soluțiile pe care le dezvoltăm”, spuneau Ioan și Marius.

”În prezent, ne concentrăm pe tehnologiile Cloud, Inteligența Artificială, Machine Learning, microservicii, Big Data sau Blockchain”, afirmă ei despre tehnologiile pe baza cărora creează acum soluțiile pentru clienți.

”Digitalizarea a devenit un trend în care se vor înscrie tot mai multe companii care vor să atragă noi clienți, să se dezvolte și să prospere într-o piață tot mai competitivă”, declară Ioan și Marius, precizând faptul că sunt elemente, cum ar fi telemedicina și lucrul de la distanță, care nu vor mai fi privite doar ca niște beneficii.

“Am crescut ca cifră de afaceri și odată cu aceasta ne-am extins și ca echipă. Succesul proiectelor noastre inovatoare a devenit vizibil și în rezultate, consolidându-ne prezența pe piețele din SUA, Marea Britanie și Benelux și creșterea numărului de clienți ca urmare a parteneriatelor cu Microsoft, AWS, Mastercard și Salesforce”, menționează Ioan Cocan, Managing Partner, Tremend.