Bazându-ne pe inovațiile aduse de PS5, PlayStation VR2 vine cu imagini de înaltă fidelitate, noi funcții senzoriale și funcții de urmărire îmbunătățite. Conexiunea cu consola PS5 se face cu un singur cablu.

Casca PSVR2 va avea display-uri OLED cu rezoluție 2000 x 2040 de pixeli pe fiecare ochi, iar rata de refresh va fi de 90 sau 120 Hz. Ceea ce înseamnă că utilizatorul va avea o experiență HDR 4K cu un câmp vizual de 110 grade.

PS VR2 te urmărește și controlerul tău prin intermediul camerelor integrate încorporate în căștile VR. Mișcările tale și direcția în care te uiți sunt reflectate în joc fără a fi nevoie de o cameră externă. Tehnologia PS VR2 Sense combină urmărirea ochilor, feedbackul căștilor, 3D Audio și controlerul PS VR2 Sense pentru a crea o senzație incredibil de profundă de imersiune în lumea virtuală.

Feedbackul căștilor este o nouă caracteristică senzorială care amplifică senzațiile acțiunilor din joc ale jucătorului. De exemplu, jucătorii pot simți pulsul crescut al unui personaj în momentele tensionate, viteza obiectelor care trec aproape de capul personajului. În plus, Tempest 3D AudioTech de la PS5 face ca sunetele din împrejurimile jucătorului să prindă viață, adăugând acest nou nivel de imersiune.

Cu Eye Tracking, PS VR2 detectează mișcarea ochilor utilizatorului, astfel încât permite jucătorilor să interacționeze mai intuitiv și realist cu mediul virtual, permițând un răspuns emoțional sporit și o expresie îmbunătățită care oferă un nou nivel de realism în jocuri.

Toate aceste lucruri combinate cu feedback-ul haptic și declanșatoarele adaptive de la controlerele PS VR2 Sense, le permit jucătorilor să simtă și să interacționeze cu jocurile într-un mod mult mai visceral.

Alături de acest set de VR, Sony a anunțat și primul joc pentru acesta. Horizon: Call of the Mountain, un joc VR a cărei acțiune va avea loc în universul Horizon creat de Gruerilla Games.

PlayStation VR2 nu are dată de lansare sau un preț, însă este de așteptat să se lanseze în cândva în acest an.