UPDATE:

Unilever South Central Europe a achiziționat 75% din compania românească FruFru, au confirmat pentru wall-street.ro reprezentanții Unilever, care s-au declarat încântați de această tranzacție, dar au spus că se vor abține în a oferi detalii legate de tranzacție până când Consiliul Concurenței nu va aproba achiziția.

---

Gigantul Unilever vrea să cumpere FruFru, un business românesc fondat de Mihai Simiuc, scriu cei de la ZF.

Potrivit pubilcației, Unilever intenţionează să achiziţioneze 75% din businessul antreprenorial local Good People, care comercializează alimente sub brandul FruFru, fondat în 2006 de Mihai Simiuc, care va rămâne acţionar minoritar cu 25%.

În schimb, ceilalți acționari - Sergiu Neguţ, Philip Hausmaninger, Johann Heubach, Maria Brujan şi Marius Gavril - ar urma să iasă din business.

Unilever nu se află la prima preluare a unui business antreprenorial local. La începutul anului trecut compania a preluat integral producătorul sucevean de îngheţată Betty Ice, într-o tranzacţie estimată la circa 100 mil. euro.

„Credem puternic în ideea că un business poate să aibă success prin a face bine şi a o duce bine în acelaşi timp şi sperăm să influenţăm şi alte companii cu valorile şi ideile noastre. Pentru moment, acest parteneriat este subiectul aprobării Consiliului Concurenţei", spune Mihai Simiuc, citat de ZF.