Utilio, noua platformă digitală pentru furnizarea serviciilor de gaze naturale dezvoltată în cadrul acestui parteneriat, marchează o etapă importantă în strategia OMV Petrom de a susține IMM-urile, oferindu-le acces la soluții de tehnologie de ultimă generație.

Utilio este o platformă avansată de vânzări care simplifică interacțiunile inconsistente și consumatoare de timp, accelerează procesele operaționale și creează eficiență pentru clienții și angajații OMV Petrom. Platforma ajută companiile mici și mijlocii să contracteze și să gestioneze servicii de gaze naturale 100% online, într-o experiență rapidă și fluidă. Utilio reduce substanțial complexitatea și durata procesului de contractare la mai puțin de 20 de minute, înlocuind documentele fizice cu cele digitale și integrând semnătura electronică.

Eficiența platformei Utilio este rezultatul implementării tehnologiei FLOWX.AI în ecosistemul OMV Petrom și al integrării acesteia cu alte peste 10 sisteme și aplicații: de la instituții publice precum ANRE și ONRC la Coface sau soluții de grup precum CRM și alte platforme specializate specifice industriei.

Tehnologia FLOWX.AI, care a fost implementată și integrată de către echipa QUALITANCE, centralizează fluxuri uriașe de date provenite din sisteme disparate și creează o singură sursă de adevăr.

Ca rezultat, Utilio oferă o experiență eficientă, care automatizează procese operaționale anterior de lungă durată, precum identificarea și eligibilitatea financiară, generează oferte personalizate și asigură, în permanență, suport, transparență și predictibilitate prin forecasting de consum.

“Suntem mândri de oportunitatea de a fi alături de OMV Petrom în dezvoltarea acestei noi experiențe digitale prin care aducem o schimbare mult dorită în sectorul furnizării gazelor naturale pentru IMM-uri. Avem încredere că transformarea digitală pe care am realizat-o împreună cu FLOWX.AI va susține OMV Petrom în consolidarea unor parteneriate de lungă durată cu noi segmente de clienți care au nevoie de instrumente inovatoare pentru a se dezvolta mai rapid și mai ușor.”, spune Mike Parsons, CEO QUALITANCE.

“Suntem încântați de prima implementare FLOWX.AI într-o industrie atât de provocatoare și complexă precum cea de energie și utilități. Parteneriatul cu OMV Petrom reprezintă doar începutul, marcând o schimbare înspre digitalizare a relațiilor B2B. Următoarele etape ale proiectului ne vor duce mai profund spre valorizarea datelor prin AI pentru o viteză mai mare de dezvoltare, optimizarea proceselor și îmbunătățirea experienței de utilizare.”, a declarat Ioan Iacob, cofondator și CEO FLOWX.AI.

“Utilio este o platformă de ultimă generație care susține eforturile OMV Petrom de digitalizare, simplificare și diversificare a ofertei de gaze naturale și de servicii conexe. Am creat un fundament solid care asigură un nivel ridicat de transparență și care împlinește nevoile IMM-urilor în ceea ce privește semnarea rapidă și experiența de contractare a serviciilor de gaze naturale”. - Franck Neel, membru al Board-ului Executiv al OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Gas.

Framework-ul de lucru aplicat de către echipa QUALITANCE în dezvoltarea platformei Utilio folosește metodologia Agile și principii de design thinking și se concentrează pe integrarea feedback-ului utilizatorilor în produsul final, printr-o documentare intensă, prin rapid prototyping și testare continuă de-a lungul întregului proces de creare și dezvoltare.

OMV Petrom a ales tehnologia FLOWX.AI datorită noii paradigme pe care aceasta o creează în dezvoltarea software. FLOWX.AI ajută companiile mari cu infrastructură disparată sau legacy să construiască experiențe digitale în mai puțin de 10 săptămâni cu ajutorul primului algoritm AI de generare de interfețe digitale. Totodată, modelul arhitectural “Core Revival” accelerează transformarea digitală a companiilor, susținând raționalizarea și actualizarea infrastructurii legacy.