GreenTech Arena este o inițiativă a Green Digital Innovation Hub care își propune să ofere IMM-urilor și startup-urilor din România accesul la multiple modele de finanțare.

Green Digital Innovation Hub (Green eDIH) este un hub de inovare digitală care sprijină dezvoltarea economiei prin intermediul ultra-tehnologiilor verzi. Green eDIH vine în întâmpinarea entităților regionale și naționale: Asociațiilor, Clusterelor, Structurilor Patronale, Mediului Academic, Institutelor de Cercetare și Statistică, Companiilor private de tip IMM si a companiilor mari, Autorități Locale si Centrale, precum și a oricărei entități care poate aduce plus valoare dezvoltării alerte și eficiente ulterioare, facilitând accesul acestora la toate resursele necesare pentru a implementa cu succes transformarea digitală prin inovare si transfer de cunoștințe avansate.

GT Arena este o competiție digitală dedicată companiilor care își propun să redefinească conceptul de cercetare și dezvoltare hi-tech, bazată pe un ecosistem dedicat companiilor mici și mijlocii care sunt sau pot deveni afaceri cu expunere internațională.

Rolul principal al GT Arena este de a oferi câștigătorilor accesul la un mix complex de modele de finanțare, cum ar fi fonduri europene nerambursabile, fonduri de investiții private și în viitor finanțare participativă (crowdfunding).

Destinația finală este dezvoltarea unei infrastructuri reale de inovare și cercetare-dezvoltare pentru antreprenoriatul românesc care să poată propulsa anual cel puțin un unicorn de nivel global.

IMM-urile și startup-urile care doresc să participe în cadrul competiției GreenTech Arena se pot înscrie accesând acest link.