În echipe compuse dintre 3 sau 5 persoane, aceștia au propus 68 de jocuri. Dintre elevii înscriși au fost selectați 95 de elevi (20 de echipe) din 18 licee din București și un liceu din Pitești. Aceștia au trecut prin sesiuni de mentorat cu profesionști din domeniul de gaming și IT. Pe parcursul competiției Gamecelerator 5.0, elevii au învățat cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-o carieră.

Cele 10 echipe finaliste și-au prezentat jocurile video (fie pe PC sau pe mobil) în fața specialiștilor de la Ubisoft în cadrul finalei competiției Gamecelerator 5.0. Jocurile echipelor de pe locurile 1, 2, 3 au fost de tipul: 2D Action Adventure Platformer, 3D Rhythm Runner Game și Fast 2D Action Game.

”Mi se pare aproape incredibil faptul că unii copii aleg să-și investească timpul liber într-o activitate atât de constructivă. Să vorbesc pe Skype cu niște copii de liceu pe la orele 22-23, într-o zi a săptămânii (muncă eu și școală ei) și să-i văd atât de entuziasmați, energici și creativi, a fost minunat. Ba chiar, de dimineață mă trezeam și vedeam pe grupul de WhatsApp că ei au continuat munca până după miez de noapte, iar dimineață și-au văzut de celelalte responsabilități, anume școală, meditații. Cred că am avut de învățat și eu de la ei în egală măsură, am văzut ce înseamnă cu adevărat să fii un tânăr cu un viitor ambițios în față, mi-au revigorat speranța în generația lor și mi-au arătat cum întâmpină, discută și depășesc probleme colective la o vârstă atât de fragedă”, afirmă Alexandru Stoicescu, Ubisoft România, mentor.

Echipa Holy Shift, formată din 2 eleve și 2 elevi de la Colegiul Național Grigore Moisil și de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a fost desemnată câștigătoare după ce a propus ”TARO & FERDY: ON THE FLY”, un joc pentru calculator (+ controller).

Membrii echipei câștigătoare au primit un stagiu de internship de 3 săptămâni în cadrul companiei Ubisoft România.

Jocul este unul de aventură în care prietenia, spiritul de expediție și inteligența intuitivă sunt necesare pentru a avansa în nivele. Ferdy este o pasăre și Taro este un băiețel. O prezență misterioasă îi aruncă pe protagoniști într-o altă dimensiune, scopul jocului fiind ca personajele să evadeze din aceasta și să afle identitatea persoanei misterioase. Jocul a fost lucrat în Unity 3D, cu limbajul de programare C#, pentru grafică au fost folosite programele Aseprite și Photoshop.

”Gamecelerator 5.0 mi-a oferit oportunitatea de a lucra la un joc alături de o echipă minunată. Am învățat și aplicat la jocul nostru multe: despre Unity, programare, design. În zilele demo-urilor am văzut jocurile celorlalte echipe care au trecut prin aceleași lucruri și cel mai util și constructiv a fost faptul că am primit feedback de la experți ai industriei. Între cele două demo days am lucrat cu spor (în ciuda faptului că se apropie examenul de bacalaureat), am pus în aplicare sfaturile juraților și am creat un joc cu care mă pot mândri. Gamecelerator 5.0 mi-a confirmat ceea ce știam deja: vreau să lucrez în industria jocurilor”, spune Andrei Nedelcu, membru al echipei Holly Shift.

Dacă dorești să înveți să creezi jocuri, poți urma și cursurile GameDev Academy.