Climate Launchpad e deschisă antreprenorilor din toate țările europene. Ideile care vor fi acceptate trebuie să fie din zona energiei regenerabile, a tranziției sustenabile spre noi regimuri alimentare sau o schimbare în privința mobilității urbane. Pentru a intra în competiție, trebuie să depui pe site-ul Climate Launchpad ideea ta cu impact de mediu. Odată acceptat în Climate Launchpad, ideea e susținută spre implementare. Fiecare țară va avea finale locale, iar câștigătorii concursului de pitch vor accede în marea finală

Etapele competiției

Boot Camp național - timp de două zile cei acceptați primesc training pentru pornirea și creșterea unui business.

Coaching și finala națională - după boot camp, urmează o perioadă de training intensiv, în care ideile vor fi îmbunătățite, antreprenorii își vor construi pitch-ul, modelul de business și diferențiatorii. În finala națională, primii trei vor ajunge în finala europeană, organizată la Limasol, în Cipru.

Finala europeană din Cipru - primii 10 în finala mare vor ajunge în acceleratorul Climate-KIC. Câștigătorul finalei ia 10.000 de euro, locul doi 5.000 de euro, iar locul trei 2.500 de euro.

Pentru a fi acceptați la incubator, cei care aplică trebuie să aibă un business de maximum un an sau neînființat, să nu aibă venituri, să nu fi atras mai mult de 200.000 de euro investiție și nu au fost vândute produsele create.

Deadline-ul pentru aplicațiile din România este de 28 mai. Pentru a aplica, poți completa formularul de aici.