Pe 23 martie pasionații de tehnologii open source se reunesc pentru noi prezentări și schimburi de experiență în cadrul unei conferințe tehnice dedicate.

ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii va organiza pe 23 martie la București a doua ediție a conferinţei Make Open Source Software - MOSS 2016, eveniment dedicat dezvoltatorilor de software open source.

Dezvoltatori, manageri de echipe sau proiecte, studenți și profesori interesați de tehnologiile open source sunt așteptați să ia parte la prezentări și discuții tehnice aprofundate despre sisteme integrate, Internet of Things, aplicații pentru mobil și soluții Cloud. Agenda preliminară este disponibilă pe situl evenimentului - http://mossconf.ro/agenda/.

Conferința se va axa pe două segmente principale – IoT, Embedded & Mobile Systems și respectiv Cloud Solutions și va găzdui 9 prezentări de proiecte, studii de caz și demonstrații live precum și 3 workshop-uri hands-on susținute de specialiști în dezvoltarea de software open source.

Subiectele vizează dezvoltarea de aplicații mobile, aplicații pentru echipamente hardware integrate (embedded), compresii si securitate cibernetică pentru mobil, precum și implementare de soluții hibride în cloud sau monitorizarea aplicațiilor.

“Date fiind semnalele venite din partea comunității high tech și a interesului crescut pentru soluțiile open source, ANIS dorește să reediteze succesul primei ediții MOSS. In plus, în acest an focusul va fi pe interactivitate, astfel încât participanții la eveniment să poată accesa cât mai multă informație de la invitații nostri.“ spune Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.

ANIS încurajează participarea unui număr cât mai mare de studenți, care să poată avea acces la comunitate și la prezentări de talie globală. Pentru studenții interesati de sectorul open source este disponibil un tarif preferențial de 30 euro.