LinkedIn a achiziționat SlideShare în 2012, startup-ul fiind fondat în 2007 la fel ca Scribd. SlideShare avea aproximativ 70 de milioane de utilizatori. Scribd va prelua operațiunile SlideShare începând de pe 24 septembrie.

Vorbind pentru TechCrunch, CEO-ul Scribd, Trip Adler, a spus că cele două companii au misiuni asemănătoare și origini similare. „Am avut mereu cam același tip de msiiune. Diferența a fost că SlideShare avea un focus pe prezentări PowerPoint și utilizatori business, în timp ce noi aveam focus pe PDF și Word și conținut longform”, a spus Adler.

Aparent nu Scribd a fost inițiatorul tranzacției, ci Microsoft, care deține acum LinkedIn, a venit către Scribd pentru a propune această vânzare. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Adler, CEO al Scribd, a văzut oportunitatea integrării bibliotecii de conținut SlideShare, care are peste 40 de milioane de prezentări.

Scribd nu va lua și noi angajați ca parte a acestei tranzacții, ci echipa existentă deja va avea responsabilitatea de a crește SlideShare. Serviciul va continua independent și va continua să fie integrat cu LinkedIn.

La finalul anului trecut, Scribd a primit o finanțare de 58 de de milioane de dolari pentru a se extinde, mai ales în zona de abonamente pentru ebooks și audiobook-uri. În momentul de față poți să-ți faci abonament la Scribd pentru 9 dolari pe lună și ai acces la cărți online, audiobooks, ziare și reviste.

La începutul lui 2019 Scribd avea un milion de abonați și 100 de milioane de vizitatori în fiecare lună. Veniturile anuale ale Scribd sunt de 100 de milioane de dolari și compania e profitabilă din 2017.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.