În aceast dimineață Twitter a suferit o breșă de securitate majoră. Mai multe conturi au fost compromise, printre care cele ale lui Joe Biden, Barack Obama, Jeff Bezos, iar pe profilul acestora au fost puse mesaje prin care ar fi donat bitcoin.

Twitter a confirmat breșa la 6 ore după ce această a început și spune că totul a fost un „atac coordonat de inginerie socială” asupra propriilor angajați care a permis hackerilor să acceseze unelte interne ale companiei.

Despre ce înseamnă ingineria socială și cum te aperi de hackerii care încearcă să facă asta am povestit aici, într-un episod al seriei #NOHACK.

Twitter a încercat să opreasc atacul timp de câteva ore și inclusiv a oprit toate conturile verificate de pe platformă să posteze pentru a controla efectele. Compania a reușit să redea accesul și să blocheze hackerii pe majoritatea conturilor folosite. În plus, a blocat conturile compromise.

Cum arăta mesajul? Iată mai jos un mesaj de la Joe Biden care ar fi spus că donează bitcoin. Lista de litere și cifre e adresa unul portofel de bitcoin care a reușit să strângă rapid 11 BTC (100.000 de dolari) în timpul excrocheriei.

Inclusiv Kanye West, Michael Bloomberg și Uber au avut conturile compromise.

Acțiunile Twitter au coborât puțin în sesiunile de după închiderea bursei.