Astfel, 7% din copii cu vârsta între 5 și 10 ani de la noi învață programare, România fiind pe locul șase în acest clasament. Prima poziție este ocupată de Marea Britanie – 10,7% dintre copii de grădiniță și școală primară știu să scrie cod. Urmează Australia – 10,3%, Olanda - 8,9%, Polonia – 7,7% și Canada – 7,2%.

Faptul că Marea Britanie este pe primul loc în acest clasament nu ar trebui să ne mire: este prima națiune care a decis să introducă un curriculum modernizat și să le ceară chiar și copiilor cu vârsta de 5 ani să învețe să scrie cod.

Și în țara noastră în ultimii ani au început să fie lansate tot mai multe concursuri și programe menite să popularizeze programarea în rândul copiilor.

Din cei peste 39.000 de developeri intervievați pentru acest raport, mai mult de un sfert dintre ei au precizat faptul că au scris prima bucată de cod înainte de a împlini 16 ani. Totodată, dintre cei care au început să programeze după vârsta de 26 de ani, 36% sunt deja developeri seniori.

În ceea ce privește limbajele de programare pe care le-au învățat programatorii intervievați, Javascript este pe primul loc în topul acestora. Urmează Java, Python, C++, C și C#. În iar ceea ce privește limbajele pe care aceștia au în plan să le învețe, acestea sunt Go, Python, Scala, Kotlin, Ruby și R.

Puteți vedea mai multe rezultate ale acestui studiu accesând acest link.