În acest sens, compania a lansat noul laptop Lenovo Yoga 730, un ultraportabil sobru, dar versatil din multe puncte de vedere. Modelul este construit în jurul platformei Windows 10 și vine în două dimensiuni - 13 și 15 inch. Rezoluția display-ului poate ajunge chiar și la 4K, existând și versiune full HD, iar "motorizările" variază de la Intel Core i3 la Intel Core i7, de la SSD de 128GB la SSD de 256GB și de la memorie RAM de 4GB la memorie RAM de 16GB.

Lenovo Yoga 730 este premium din toate punctele de vedere, integrând și un senzor de amprente pentru securitate și oferind până la 13 ore de autonomie.

Dar nu specificațiile sunt "selling point-ul" laptopurilor Yoga 730 și nici faptul că ecranul se dă peste cap, permițând folosirea într-o sumedenie de laptopuri. Ce e special la noile ultrabook-uri este faptul că integrează doi asistenți virtuali, adică Microsoft Cortana și Amazon Alexa.

"Când ești în mijlocul unei discuții cu cineva și vrei să setezi o întâlnire ulterioară, nu vrei să-i zici persoanei să aștepte să bagi tu manual datele într-un calendar. E mult mai ușor să te întorci către laptop și să-i spui să-ți facă loc în program pentru o zi anume, e mai natural", au declarat reprezentanții Lenovo.

Laptopul conține un set de microfoane performante, pentru ca funcțiile de comandă vocală să funcționeze fără probleme chiar și atunci când nu te afli neapărat în fața laptopului.

La prima vedere, Lenovo Yoga 730 pare companionul perfect al oamenilor de afaceri care au nevoie de o unealtă elegantă și bine-dotată. Poate fi folosit cu ușurință la birou, în avion, pe canapea, oriunde ar avea treabă.