Coreea de Sud, de exemplu, este în căutarea a 80 de startup-uri din Europa care să vină în cadrul unuia dintre cele mai bune programe de accelerare din zona Asiei, anunță The Next Web.

Este vorba despre K-Startup Accelerator, program care se desfășoară pe o perioadă de 3 luni jumătate în Pangyo Techno Valley – cunoscut și sub denumirea de ”Silicon Valley-ul Asiei”. Prin intermediul acestui program, startup-urile tech din Europa vor folosi Coreea de Sud ca poartă de intrare pentru dezvoltarea business-urilor în zona Asiei de Sud-Est.

Cine se poate înscrie la K-Startup Accelerator

80 dintre cele mai bune startup-uri europene vor fi acceptate în cadrul programului din Coreea de Sud.

Până pe 14 iunie aplicațiile pentru acest accelerator sunt deschise și se pot înscrie echipe care nu sunt prezente pe piață de mai mult de 7 ani și sunt localizate în regiunea EMEA (Europe, Middle East & Africa). Un criteriu oarecum subiectiv de înscriere este și dorința acestor startup-uri de a-și extinde afacerile în Asia.

Echipele care vor ajunge în program vor primi mentorat și suport pentru a fi prezente în Asia (ca de exemplu, vor afla despre legislația locală, impozite, vize necesare), vor primi banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor zilnice (3.180 de dolari/lună/echipă), vor avea acces la resurse pentru prototipare și testare. Totodată, în luna decembrie a acestui an, participanții vor avea un Demo Day în care își vor prezenta produsele. Primele 40 de echipe vor câștiga, fiecare, câte 22.727 de dolari. Premii adiționale vor primi cele mai bune 4 echipe – de la 6.000 de dolari la 100.000 de dolari.

Echipele românești interesate de participarea în cadrul acestui program de accelerare din Coreea de Sud pot aplica până pe data de 14 iunie.