Google Arts & Culture este o platformă care adună în același loc mii de colecții digitale de artă, muzee și alte repere culturale ale lumii, accesibile online, din confortul propriului cămin. Cei interesați își pot redecora casa cu picturi celebre, pot urmări nașterea sistemului nostru solar în propria sufragerie sau „descifra” operele de artă a unor pictori celebri, activități care te pot ajuta să nu te plictisești în casă în perioada COVID-19.

  • Art Projector - Cum ar arăta casa ta cu opere de artă celebre pe pereți? De exemplu, „Starry Night” al lui Vincent van Gogh sau „Nighthawks” al lui Edward Hopper. Poți încerca cu această funcție din aplicația Arts & Culture. După ce alegi locul din cameră și pictura pe care să o expui cu ajutorul realității augmentate, poți face o poză cu camera redecorată. Accesibilă din butonul „camera foto” din pagina principală a aplicației.

  • Aplicația AR Big Bang (iOS și Android) - Aplicația a fost dezvoltată de Google Arts & Culture în colaborare cu CERN și prezintă evoluția universului și nașterea sistemului nostru solar.

  • The Art of Colour (Pocket Gallery) - O galerie virtuală cu opere de artă ce se deschide în mijlocul casei și prin care poți să te plimbi și să o explorezi. Accesibilă din butonul „camera foto” din pagina principală a aplicației Arts & Culture, apoi selectați opțiunea „Pocket Gallery”, iar de acolo „The Art of Colour”

Art zoom - Numeroase opere de artă ce pot fi explorate în detalii ce nu pot fi observate cu ochiul liber și explicate de specialiști. Opere precum „Rondul de noapte” a lui Rembrand sau „Fata cu cercelul de perlă” a lui Johannes Vermeer sunt descrise în amănunt, explicate pentru înțelesul tuturor. Unele opere de artă sunt „povestite” în format video. De exemplu, puteți să-l descoperiți pe Claude Monet cu ajutorul vocalistului de la trupa britanică Pulp, Jarvis Cocker.

Muzee și repere ale culturii globale, disponibile în Street View - De la Rijksmuseum și Uffizi Galleries, la Versailles și Piramidele din Giza

Călătorii culinare: Descoperă bucătăria japoneză, spaniolă sau nigeriană