De aceea, atunci când vine vorba despre componentele unui șemineu, este foarte important să optezi pentru un focar trainic, dar și pentru un cos fum beton, din inox, șamotă sau cărămidă de calitate. În cazul în care instalarea coșului de evacuare va fi improvizată, riscul de apariție a incendiilor este crescut.

Pentru că industria producătoare de seminee folosește tehnologii moderne și performante, focarele au nevoie de coșuri de fum capabile să facă față randamentului tot mai ridicat al acestora. Prin urmare, este esențial să te îndrepți către un model de coș de fum profesional. Acesta va rezista unor condiții extreme, precum variații de temperatură în timpul iernii (treceri de la -20 °C la +300 °C), depuneri de funingine pe pereții interiori ce se pot aprinde, apariția coroziunii în urma substanțelor chimice degajate de arderea combustibililor sau producerea umidității în interior.

Coșul de fum profesional, o investiție inteligentă

O evacuare corectă a gazelor degajate de arderea combustibilului este extrem de importantă atât pentru eficiența șemineului, cât și pentru siguranța acestuia. De aceea, specialiștii recomandă să alegi un coș de fum profesional, care să te scape de toate aceste griji. Astfel, dacă locuiești în Buzău și ai nevoie de îndrumare, colaboratorii Pefoc.ro de aici te vor ajuta să iei decizia corectă.

Recomandarea acestor specialiști este să optezi pentru un coș de fum cu tubulatură ceramică din șamotă. Acesta este izolat cu vată minerală bazaltică și este prevăzut cu mantale de beton pe exterior, ceea ce îl face deosebit de rezistent.

Un coș de fum profesional reprezintă garanția unei funcționări optime a șemineului. Pe de altă parte, un coș improvizat poate duce la arderea parțială a combustibilului, depuneri de funingine în interiorul acestuia, precum și prezența fumului în interiorul locuinței. Depunerile de funingine reprezintă un adevărat pericol, deoarece acestea pot provoca incendii.

Printre altele, coșurile de fum din categoria premium sunt potrivite pentru sursele de căldură alimentate cu orice tip de combustibil - solid, lichid sau gazos. Așadar, acestea pot fi cuplate la șeminee centrală, cazane de mare putere, șeminee pe lemne, dar și instalații termice industriale. Sunt concepute să reziste la temperaturi înalte, condens acid, șocuri termice și umiditate excesivă, ceea ce asigură o exploatare foarte sigură. Un astfel de coș este și ușor de montat datorită elementelor prefabricate care îl alcătuiesc. În plus, acesta determină un consum redus de combustibil și reprezintă o investiție pe viață, producătorii oferind 30 de ani de garanție.

Acum că știi cât de important este să folosești un produs profesional, poți consulta oferta magazinului online Pefoc.ro. Iar dacă îți dorești un semineu Buzau, poți alege unul dintre modelele disponibile pe site. Un consultant îți va oferi toate detaliile tehnice de care ai nevoie și te va ajuta să iei decizia cea mai potrivită pentru locuința ta.

Există o varietate de opțiuni pentru a-ți amenaja locuința așa cum îți dorești, astfel că nu-ți rămâne decât să alegi șemineul potrivit și să te bucuri de toate beneficiile acestuia.