Dacă de Paște oferirea de cadouri a fost dificilă în starea de urgență (existând și șocul puternic al unei situații considerate anterior imposibile), companiile s-au adaptat la situația actuală specială și de Crăciun este de așteptat să existe bugete semnificative alocate cadourilor. Pe de o parte este vorba despre bugete nefolosite de Paște, pe de altă parte se anulează petrecerile de Crăciun, iar cadourile pot fi astfel mai consistente, existând sume mai mari ce pot fi alocate.

"Chiar dacă există atât de multă incertitudine în mai toate sectoarele de business, companiile încearcă să găsească soluții pentru a rezista cu bine în piață. Resursele umane sunt mai importante decât oricând, în situații limită oamenii sunt cei care își dovedesc cu adevărat importanța pentru firmele în care lucrează. Companiile caută să ofere încredere acestor oameni, să ducă lucrurile cât mai aproape de normal acolo unde este posibil, iar oferirea de cosuri cadou de Craciun este un element important, căci vorbim despre cadouri care aduc bucurie, care cresc sentimentul de siguranță, de apartenență, de relații solide, de apreciere", explică Floriana Tiron, owner gourmetGIFT.ro, unul dintre jucătorii de top pe piața de coșuri cadou și alte cadouri corporate.

Soluții adaptate situației de criză

Cei de la gourmetGIFT au lansat recent un serviciu care vine tocmai în întâmpinarea nevoilor companiilor de a rezolva de la distanță, complet și flexibil, sarcina cumpărării de cadouri de Crăciun. Se evită complicațiile în privința logisticii și se respectă toate recomandările pentru protejarea sănătății prin efectuarea de către firme a unor comenzi cu posibilitate de livrări multiple, direct la adresele destinatarilor. Concret, se pot comanda coșuri cadou de Crăciun și orice alte cadouri de la gourmetGIFT pe o singură listă de comandă, dar cu livrarea pachetelor în mai multe locații, într-un singur oraș sau în localități diferite.

Opțiunea se aplică la cerere și a fost concepută drept facilitate care limitează interacțiunea personală a clientului cu cei ce urmează să primească respectivele cadouri. Soluția este ideală pentru mediul de afaceri, pentru cei ce se ocupă de alegerea și transmiterea cadourilor de Crăciun pentru angajați, clienți, parteneri sau angajați. Se pot comanda de asemenea coșuri corporate cu livrare în mai multe agenții / sedii ale clientului - facilitate foarte utilă companiilor din diverse domenii de retail de produse sau servicii, cu acoperire regională sau națională.

Preferința clienților pentru calitate premium

Floriana Tiron spune că prețul rămâne extrem de important în procesul decizional, dar se observă o tendință în creștere a buyerilor și a persoanelor de decizie din companiile multinaționale pentru produsele de calitate superioară. La gourmetGIFT a crescut considerabil valoarea medie a coșului cadou comandat, atât în ceea ce privește comenzile corporate, cât și comenzile efectuate de persoane fizice, care cumpără din magazinul online coșuri cadou și alte pachete cadou pentru prieteni, familie, colegi etc.

Calitatea este tot mai apreciată, se aleg tot mai des variante premium și de lux în ceea ce privește băuturile alcoolice (vinuri, șampanie, whisky), ciocolata sau cafeaua. De altfel, gourmetGIFT se concentrează pe crearea de cadouri memorabile, variante de cosuri cadou pentru orice buget, dar pe cât posibil variante exclusiviste, care impresionează mai întâi vizual și apoi din punct de vedere al gusturilor și aromelor fine.

Cu experiență de peste 10 ani, gourmetGIFT.ro are un model de business aparte, un mix între magazin online și furnizor premium cu soluții personalizate pentru mediul de business, asigurând consultanță și reprezentanți de vânzări dedicați, dar și parteneriate în HoReCa și în retail prin prisma calității de importator și distribuitor pentru produse precum cafea boabe, cafea măcinată și capsule de cafea Trucillo și Excelsior.

Pe gourmetGIFT.ro pot înregistra comenzi atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice, care se pot bucura de coșuri cadou premium în materie de coșuri cadou de Crăciun sau pentru orice altă ocazie personală. De asemenea, se pot comanda online pachete de băuturi alcoolice - whisky, prosseco, șampanie, vinuri liniștite, vodkă sau gin.