Astfel, Commons a realizat o cifră de afaceri de 1,1 milioane de euro în 2019, cu investiții de 300.000 de euro, care au dus la extinderea cu 280% a spațiilor pentru birouri și recreere și sute de evenimente pentru cei peste 600 de membri.

Anul 2019 a însemnat și deschiderea unei noi locații în București, Commons Băneasa, care se adaugă celorlalte două spații din Piața Unirii, respectiv Piața Romană și celei din Casablanca (Maroc), suprafața totală pusă la dispoziția coworkerilor fiind de 4.250 de metri pătrați.

La Commons sunt reprezentate peste 100 de companii care generează cifre de afaceri cumulate de aproximativ 30 milioane de euro.

”Ne bucură mult evoluția pozitivă a pieței și a companiei noastre. Creștem împreună cu clienții noștri și aceasta este cea mai bună recomandare. Pentru 2020 ne propunem să avem o cifră de afaceri de 2 milioane euro și să deschidem încă o locație”, a declarat David Canta, unul dintre cofondatorii Commons.

Piața de coworking din România număra, la finalul anului trecut, un total de 80 de spații, din care 54 în București. Spațiile Commons din București mai vechi de 6 luni au un grad de ocupare de 90%.

Altfel spus, numărul de membri a ajuns la sfârșitul anului 2019 la 400 (reprezentând peste 100 de companii), față de 150 de membri, câți se înregistrau la începutul anului. Evoluția Commons este foarte bună și în cazul locației din Casablanca, unde sunt înregistrați deja peste 200 de membri.

Nouă din zece membri Commons sunt persoane cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, 45% fiind femei și 55% bărbați. Cei mai mulți activează în sectoare precum Consultanță, IT, Advertising și Media. Membrii Commons au acces la oricare dintre spațiile de coworking, atât la cele trei existente deja în București (Unirii, Romană, Băneasa), cât și la cel din Casablanca.

Commons a organizat anul trecut peste 460 de evenimente în propriile locații din București și din Casablanca.

Unul dintre cele mai importante proiecte a fost Commons Accel, un accelerator pentru startup-uri din proptech, economie circulară și IoT.

”La Commons Accel am conectat oameni cu interese comune și expertize complementare, am făcut educație conform nevoilor pieței și am oferit resurse reale. Interesul nostru nu este unul filantropic, ci unul pragmatic: să avem cât mai multe firme noi pe piață care știu să execute și să crească un business sustenabil. De asta avem nevoie cu toții, de la consumatorii de servicii de calitate până la investitorii care caută oportunități”, a declarat Matei Dumitrescu, fondatorul Commons Accel.

Patru din cele 14 startup-uri care au absolvit prima ediție a programului Commons Accel sunt în curs de a primi sprijin de la fondurile de investiții partenere în program sau de la investitori privați, două au câștigat finanțare prin proiectul european hiReach, patru fondatori de startup au fost premiați în cadrul unor concursuri și competiții locale cum ar fi Startarium, Future Makers sau Startup Next, iar alții au participat la evenimente internaționale precum Slush Helsinki sau Impact Days Austria.

Commons este o comunitate multiculturală de antreprenori și freelanceri, care încurajează sinergiile și colaborarea între persoanele cu gândire similară din toate industriile. Inaugurată în anul 2017 și construită în jurul mai multor spații de coworking care oferă facilități premium personalizate, birouri și spații versatile pentru evenimente, comunitatea Commons este gândită să fie o comunitate autentică de profesioniști.