Lectură de 3 min

Crama Hermeziu – destinație de vacanță cu istoric din dinastia Negruzzi

Abonează-te pe  
În această săptămână ne îndreptăm atenția către o cramă dintr-o zonă cu o vastă și interesantă istorie. Este vorba despre Crama Hermeziu, care înglobează podgoria, crama, un hotel de 4 stele și un restaurant cu produse locale, care organizează și evenimente private.
Crama Hermeziu – destinație de vacanță cu istoric din dinastia Negruzzi

Află opiniile specialiștilor din comunitatea start-up.ro

Textele publicate în categoria Subiectiv sunt responsabilitatea autorilor, fiind opinii asumate de aceștia. Dacă vrei să afli mai multe opinii ale specialiștilor, urmărește categoria Subiectiv.

Urmărește specialiștii!

Zona Moldovei este cunoscută pentru vinurile sale, iar Crama Hermeziu nu se lasa mai prejos și nu dezamăgește. Cu multiple premii și medalii, această cramă cultivă pe cele 150 de hectare de teren soiuri recunoscute atât național, cât și internațional: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră, Busuioacă de Bohotin, Traminer, Cuvée și Cabernet Sauvignon.

Crama Hermeziu este o afacere de familie care spune povestea locului prin vinuri de o calitate excepţională. Povestea Cramei Hermeziu începe în urmă cu 200 de ani, pornind de la moșia dinastiei Negruzzi. Numele Hermeziu, este numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi și înseamnă destin, vitejie și forță.

Pornind de la Costace Negruzzi, scriitor desăvârșit, continuând cu prima femeie avocat din România, Ella Negruzzi, moșia de la Hermeziu a încununat destinele unora dintre cei mai importanți membri ai familiei Negruzzi. Nu trebuie să uităm nici pe Leon Negruzzi, primar și prefect de Iași, generalul Mihai Negruzzi sau pe Bob Negruzzi, scriitor de limba franceză

Înființată în anul 2014, crama îmbuteliază anual în jur de 1.300.000 L vin. Podgoria se află în județul Iași, localitatea Bivolari și are o suprafață de 150 Ha. Cu toate că locul este incărcat de istorie, vinurile sunt obținute prin folosirea tehnologiei de ultimă generație. Fie că alegem un rose, un alb sau un vin roșu, vom simți legătura cu pământul. Vinurile de la Crama Hermeziu sunt aduse în atenția publicului de particule de poveste, mister și literatură.

Gamele pe care le oferă crama sunt: Gama Hermeziu, Gama Răvașe, Gama Scrisori, Gama C’est soir, Petiante și Thrubilo.

Hotelul La Domenii, de patru stele și restaurantul din cadrul cramei reprezintă încă un motiv să facem o vizită cramei din zona Iașului, într-un peisaj de vis, rupt parcă dintr-o poveste. Fie că oaspeții își doresc o zi de vacanță, fie că vor un întreg concediu cu stil, acesta este locul perfect.

Cele 24 de camere, dintre care 5 apartamente, sunt pregătite până în cele mai fine amănunte pentru o experiență cu adevărat confortabilă.

În cadrul restaurantului sunt servite preparate locale, din ferma proprie (unde sunt produse brânzeturi tradiționale), produse de carmangerie proaspete, precum și fructe și legume proaspăt culese. Și cum să te bucuri de toate acestea dacă nu, bineînțeles, alături de vinurile produse în cramă.

Crama beneficiază și de un ponton, unde pot fi organizate atât evenimente personale, cât și de afaceri sau poți pescui în voie.

Dar cum o plimbare la cramă se lasă mereu și cu degustare de vin, vă propunem ca în această săptămână să ne pregătim papilele gustative cu un spumant delicios. Spun să ne “pregătim papilele” pentru că vinul spumant băut la începutul mesei sau al degustării exact acest efect îl are, să curețe și să reîmprospăteze papilele gustative, să producă salivație, să ne pregătească pentru a simți cât mai bine gusturi și arome atât ale vinurilor dar și a mâncărurilor ce urmează a fi degustate și să creeze senzația de foame.

Spumantul în cauză este, desigur, unul de la crama Hermeziu, anume Thrubilo spumant alb brut obținut prin metoda tradițională (metoda prin care se obține și șampania) din struguri de Chardonnay. Vinul este definit de nuanțe subtile de coajă de pâine caldă, de brioșe gustoare, de mere verzi și lămâie. Are o aciditate jucăușă făcându-l răcoritor și crocant.

Noi recomandăm că zilele de weekend să înceapă cu un mic dejun târziu și leneș și un pahar de spumant Thrubilo. Noua sa etichetă - Glow in the dark - îi permite să fie remarcat și seara oricât de întuneric ar fi. Așa că își găsește locul și la cină lângă pui, pește, fructe de mare sau un simplu platou cu brânzeturi și mezeluri fine.

Vinul este de găsit în pachetele PREMIUM și VIN DE DULCE GRAI, dar începând din această săptămână și singur în galeria vinurilor cramei Hermeziu pe www.desprevin.ro.

Până săptămâna viitoare vă încurajăm să vă bucurați de cât mai multe vinuri bune!

Recomandarile noastre:


Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: