Grupul Lenovo a anunțat rezultate financiare, pentru perioada aprilie-iunie 2019, în valoare de 12,5 miliarde de dolari, înregistrând al optulea trimestru consecutiv de creștere.

Veniturile înainte de impozitare s-au dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 240 de milioane de dolari, cu 127 de milioane mai mult. Venitul net a crescut cu 85 de milioane de dolari, atingând suma de 162 de milioane de dolari.

Divizia PC and Smart Devices (PCSD), una dintre cele două unități ale grupului IDG (Intelligent Devices Group), a înregistrat creșteri ale veniturilor de 12%, obținând cel mai mare profit într-un prim trimestru fiscal. Venitul înainte de taxe a fost de 524 milioane de dolari, în creștere cu 98 de milioane de dolari.

La categria PC-urilor, volumul Lenovo a depășit cu peste 13 puncte cota de piață aflată și ea în creștere, atingând astfel un record pentru PC-uri: o cotă de piață de 24,9%. Altfel spus, unul din patru PC-uri din lume este un PC Lenovo – fapt ce consolidează poziția companiei de număr unu mondial pe piața PC-urilor.

A doua divizie a IDG, Mobile Business Group (MBG), a avut de asemenea un trimestru profitabil, crescându-și veniturile înainte de impozitare cu 100 de milioane de dolari, pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Divizia Data Center Group (DCG) a continuat să îmbunătățească profitabilitatea comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pentru al optulea trimestru consecutiv. Veniturile au crescut cu peste 80% de la an la an, iar businessul Software Defined Infrastructure (SDI) a continuat să crească la o rată de două cifre de la an la an.

Rezultatele primului trimestru al anului fiscal 2019-2020 consolidează poziția de lider pe care Lenovo o deține la nivel global pe segmentul de tehnologie, într-un context tot mai incert din punct de vedere comercial și geopolitic.