Proiectul “RoadReader” forțează limitele tehnologiei Huawei de recunoaștere a obiectelor și testează capabilitățile de învățare, viteza și performanța dispozitivelor cu tehnologia AI, potrivit unui comunicat.

Spre deosebire de alte mașini fără șofer, care detectează pur și simplu obstacole, Huawei a transformat un Porsche Panamera într-o mașină fără șofer care nu doar vede, ci, foarte important, înțelege împrejurimile sale.

Acest lucru înseamnă că distinge între 1000 de obiecte diferite, inclusiv o pisică sau un câine, o minge sau o bicicletă, reușind să decidă cu privire la cel mai adecvat mod de a acționa.

Proiectul “RoadReader” inițiat de Huawei profită de capabilitățile AI deja integrate în smartphone-ul Huawei Mate 10 Pro. Dispozitivul utilizează Inteligența Artificială pentru a recunoaște în mod automat obiecte precum pisici, câini, mâncare, dar și altele, ajutând oamenii să realizeze fotografii ca un profesionist.

Majoritatea mașinilor autonome în curs de dezvoltare se bazează pe puterea de calcul a chip-urilor special construite de furnizorii de tehnologie de terță parte. Cu toate acesteal, Huawei a utilizat tehnologia deja disponibilă în smartphone-urile sale, demonstrând funcționalitatea acesteia și capacitatea de a face față chiar și celei mai avansate tehnologii dezvoltate pentru a fi utilizată în cazul autovehiculelor fără șofer.

“Smartphone-ul nostru este deja remarcabil la capitolul recunoaștere a obiectelor. Ne-am dorit să vedem dacă, într-o perioadă scurtă de timp, îl putem învăța nu numai să conducă o mașină, ci să își folosească capabilitățile AI pentru a remarca anumite obiecte pe care ulterior să învețe să le evite.”,a declarat Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer, Huawei Europa de Vest. “Dacă tehnologia noastră este suficient de inteligentă pentru a realiza acest lucru în doar 5 săptămâni – ce altceva poate deveni posibil?”, a continuat acesta.

Huawei a prezentat proiectul “RoadReader” și capacitățile autoturismului la ediția de anul acesta a târgului internațional de tehnologie, Mobile World Congress (MWC), ce a avut loc în Barcelona.