Piața IT din România în continuă creștere, lucru confirmat de un raport intermediar realizat de EXE Software, una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 27% iar echipa a atins un număr record de oameni, de 125 de persoane.

Tendințele în IT, observate până acum, în 2022, se arată astfel:

  • clienți cu o viziune mai clară despre ce-și doresc, îmbogățindu-și background-ul tehnic, ca urmare a educării pieței. Acest lucru este benefic, dat fiind faptul că cerințele lor sunt mai bine conturate, ceea ce ajută mult în înțelegerea nevoii și configurării unei soluții potrivite.
  • o mai mare specializare a programatorilor spre anumite zone, dat fiind că domeniul a devenit foarte vast, iar un singur IT-ist nu poate acoperi eficient toate zonele.

„Volumul de muncă a crescut și în acest an, am adus colegi noi, iar misiunea noastră a fost să le grăbim acomodarea, pentru a putea face față provocărilor tot mai mari. De anul acesta, am început să organizăm intern proiecte școală, în care noii veniți sunt implicați direct, astfel încât să poată pună în practică imediat cunoștințele acumulate teoretic. Comparativ, în trecut, oamenii învățau uneori din mers, fiind o presiune mai mare atât pentru ei, cât și pentru echipele din care făceau parte. Acum, pot să acumuleze mai repede și mai structurat, aprofunzând mai eficient tehnologiile.

În continuare, obiectivul nostru principal este să aducem resursă umană. Până la finele lui 2022, preconizăm să ne mărim echipa la 135 de oameni, iar pentru începutul anului viitor estimăm atingerea a 145-150 de persoane”, a declarat CEO-ul EXE Software, Sorin Cosmescu.

EXE Software continuă să dezvolte pentru clienții săi platforme care oferă servicii online diverse, cum ar fi zona trading-ului de energie sau a turismului medical, dar și platforme utilizate de companii intern, în zona de management al proiectelor și al resurselor umane, un exemplu fiind soluția realizată petru una din agențiile unei companii multinaționale, care urmează să fie implementată în întreaga companie, la nivel global.