În această perioadă, compania a realizat opt tranzacții de tip M&A, dintre care două transfrontaliere, în vederea consolidării poziției în domeniile de dezvoltare software, training și securitate cibernetică.

”Grupul nostru de companii oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienților, atât în manieră clasică – pe proiect – dar si în mod recurent sau în paradigma de managed services. Intenționăm să extindem în mod continuu amprenta de produse și servicii furnizate atât prin dezvoltarea portofoliului fiecărei companii sau linii de business, cât și prin investiții sau achiziții. Nu suntem un fond de investiții, ci căutăm constant să dobândim poziții în companii în care să sprijinim activitatea operațională, indiferent de cât de mare este deținerea pe care o putem obține. Chiar dacă rezultatele produse de fiecare dintre companiile în care investim nu au an de an valori și evoluții regulate, credem cu tărie că portofoliul diversificat pe care îl deținem va continua să prospere,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a raportat o cifră de afaceri de 42,40 milioane de lei și un profit operațional de 1,48 milioane de lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 3,2%, până la 7,4 milioane lei.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,76 milioane de lei și o marjă brută de 3,17 milioane de lei. În prima parte a anului, compania a livrat 102 sesiuni de curs și 56 de sesiuni individuale la care au participat 490 de cursanți.

Ponderea mai mare a serviciilor în cifra de afaceri consolidată a generat ca activitatea operațională să rămână rentabilă, înregistrând un profit operațional de 652 mii de lei. La 30 iunie 2021, Bittnet Group înregistra un profit brut de 2 milioane de lei, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut, sau o dublare față de profitul înregistrat pe întregul an 2020.

Companiile în care Bittnet deține poziții minoritare au adăugat un profit de 448 mii de lei, în timp ce rezultatul financiar de 1,39 milioane lei a completat imaginea activității companiei din primele șase luni ale acestui an.

”Investițiile pe care le-am realizat în perioada anterioară constituie primele cărămizi la temelia de „antifragilitate” a Grupului și ne permit ca astăzi să obținem un rezultat agregat semnificativ mai bun decât în 2020, în ciuda unui mediu operațional plin de provocări. La fel de important, înregistrăm aceste rezultate în creștere în condiții de cash-flow pozitiv, de reducere a perioadei de încasare a clienților și de reducere a datoriilor totale. Astfel, înregistrăm la 30 iunie cea mai solidă poziție financiară din istoria Grupului. Investițiile realizate pe parcursul anului 2021 nu sunt încă consolidate în cifra de afaceri, dar dacă toate tranzacțiile anunțate de noi se finalizează cu succes, veniturile totale ale Grupului vor atinge 250 de milioane de lei, cu 100 de milioane peste bugetul de 150 de milioane de lei aprobat în aprilie 2021,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În primele șase luni ale anului Bittnet Group a avut o activitate intensă de M&A, anunțând achiziționarea de participații în opt companii din domenii diverse, precum dezvoltare software, training și securitate cibernetică.

În urma finalizării acestor tranzacții, Bittnet Group va deține participații în companiile românești The e-Learning Company, Computer Learning Center, Nenos Software, Nonlinear, ISEC Associates, ITPrepared, precum și în două companii din Cehia, Servodata și DataScript. Prin noile investiții, compania se apropie de ținta de a avea o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro până în anul 2024.