Disponibile în versiuni de 128GB și 64GB, noile soluții eUFS sunt create pentru sisteme avansate de asistență pentru șoferi (ADAS), tablouri de bord de ultimă generație și sisteme de știri și divertisment, care asigură caracteristici complexe interconectate pentru conducătorii auto și pasageri.

Configurat conform celor mai noi standarde UFS (JEDEC UFS 2.1), noile Samsung eUFS vor oferi viteze mari de transfer de date și siguranță a datelor. De exemplu, noul Samsung eUFS de 128GB are o viteză de citire a datelor de până la 850MB/s, ceea ce înseamnă aproximativ de 3,4 ori mai rapid decât viteza de citire de 250MB/s de care dispun soluțiile eMMC 5.0 de astăzi. Oferă, de asemenea, viteză de citire aleatorie de 6,4 ori mai mare decât eMMC la 45.000 IOPS.

Acest lucru va contribui la îmbunătățirea performanței sistemelor auto de divertisment, pentru gestionarea mai bună a conținutului audio, creșterea acurateții în navigare, accesarea rapoartelor privind traficul și rapoartelor meteo pe internet, comenzi vocale îmbunătățite și accelerarea interacțiunii în social media pe scaunele din spate.

Noile soluții eUFS aduc un proces eficient și sigur de gestionare a erorilor, ceea ce este esențial pentru sistemele auto de divertisment. Conform protocolului MIPI UniPro, eUFS detectează și recuperează informații din erorile de tip input/output generate de hardware, fără să implice programul propriu-zis sau repornirea acestuia.

În plus, Samsung eUFS asigură fiabilitate sistemului, reîmprospătarea rapidă a datelor și notificările privind nivelul de temperatură. Operațiile avansate de actualizare a datelor permite alegerea metodelor preferate și oferă informații despre unitatea, frecvența și progresul actualizărilor pentru manevrarea dispozitivului gazdă.

Atunci când vorbim despre gestionarea temperaturii, Samsung eUFS echipează senzorii de temperatură în interiorul sistemului de control. Acest lucru împiedică unitatea de memorie să depășească limite de temperatură critică bine definite, permițând astfel celulelor NAND să funcționeze fără întrerupere la o temperatură specifică automobilelor.