Orașul-stat Singapore este gata să uimească lumea prin ceva mai mult decât doar prin clădirile sale din sticlă și metal, cazinourile sale, Marina Bay cu piscina sa, sau economia prosperă.

dendrobium masina electrica vanda electrics

În acest sens, compania Vanda Electrics va prezenta la Salonul Auto de la Geneva – evenimentul de lansare va avea loc pe 7 martie - un hypercar (conceptul hypercar a fost dezvoltat  de Amory Lovins: o mașină hibridă, cu aspect aerodinamic, realizată din materiale avansate, precum  fibră de carbon) electric denumit Dendrobium şi dezvoltat împreună cu inginerii Williams, una dintre cele mai cunoscute echipe de Formula 1.

dendrobium masina electrica vanda electrics

Numele hypercar-ului de 1.500 de cai putere nu este întâmplător: conceptul va avea plafon şi uşi automatizate care se deschid în sincron sub forma plantei dendrobium, un gen de orhidee care creşte în Singapore.

”Dendrobium este primul hypercar realizat de Singapore și încununarea expertizei tehnologice și de design a Vanda Electrics”, a declarat Larissa Tan, CEO-ul Vanda.

dendrobium vanda electrics masina electrica tech

Din păcate, compania nu a dat publicității și alte detalii despre acest proiect - mai știm că va atinge 100 de kilometri/oră în 2,6 secunde -, însă fotografiile sunt absolut spectaculoase.