Google prezintă topul celor mai populare reclame românești care au rulat pe YouTube în 2016 - reclame a căror conținut a fost apreciat și vizualizat de către utilizatori.

youtube reclame laptop continut video

Topul conține reclamele pe care oamenii aleg să le urmărească - creații video care au captat atenția utilizatorilor de YouTube și au fost urmărite peste cele 5 secunde după care se poate da „skip”.

Selecția reclamelor din acest top s-a făcut printr-un algoritm care combină numărul de vizualizări realizate din România, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) și raportul dintre vizualizările organice și vizualizările plătite.

„În topul din 2016 regăsim doar creații românești, lucru îmbucurător pentru industria locală. Majoritatea dintre acestea au lungimea de peste un minut, calitatea conținutului pe care îl livrează un spot fiind cea care contează pentru captarea atenției utilizatorului de YouTube”, a declarat Emilia Brânzan, Industry Manager Google România.

Numărul de ore pe care oamenii îl petrec urmărind conținut video pe smartphone este în creștere cu peste 60% față de anul precedent.

Dacă vrei să afli secretul unei reclame virale, poți citi acest interviu cu Emilia Brânzan de pe wall-street.ro. 

reclame youtube top reclame youtube romania