„Majoritatea colegilor s-au obișnuit să lucreze de la distanță și au constatat că acest lucru aduce avantaje, de care doresc să beneficieze și în perioada post-pandemică. Mai mult, avem colegi noi din alte orașe și chiar din alte țări. Așadar, cel mai probabil vom rămâne la acest mod de lucru în continuare. Totuși, spațiile noastre de birouri sunt deschise, oferindu-le colegilor posibilitatea astfel de a-și desfășura activitatea dacă doresc. Există câteva persoane care preferă să lucreze de la birou în mod constant, iar aproximativ 20% dintre colegi vin ocazional la birou”, povestește Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

De altfel, treptat s-au reluat și evenimentele fizice. La finele anului trecut, EXE Software a avut prima reuniune, de la începutul pandemiei.

„Am organizat evenimentul în deplină siguranță, cu teste de COVID19 efectuate pe loc. Apoi, am așteptat cu nerăbdare să repetăm experiența, care s-a întâmplat chiar acum, recent. La începutul lui aprilie, am organizat o petrecere la care au fost invitați toți colegii noștri – un eveniment relaxant, în cadrul căruia am avut ocazia să povestim și să ne cunoaște mai bine, având în vedere că, în ultimii doi ani, s-au alăturat mulți colegi noi”, adaugă HR Manager-ul companiei.

De anul acesta, vor fi reluate și team building-urile, cu atât mai importante pentru omogenizarea echipei, dat fiind lucrul remote.

„Până la sfârșitul lui 2022, avem în plan să organizăm încă două evenimente, un team building și o petrecere, cea de Crăciun. În paralel, încurajăm evenimentele la nivel de departament. Fiecare echipă are un buget alocat pentru astfel de întâlniri”, conchide Karina Tătui.

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți.

Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).