Noua consolă Xbox arată mai mult ca o unitate de desktop PC decât ca o consolă tradițională și ar trebui să ajungă în mâinile consumatorilor în perioada sărbătorilor 2020. Cei de la Microsoft au declarat în iunie 2019 că Xbox Seris X va fi de patru ori mai performantă decât Xbox One X, va avea mai multă memorie, va fi capabilă să redea jocuri la rezoluții mai mari (vorbim de 4K și de 8K), și de o grafică mai bună a jocurilor video.

Cum era normal, Microsof a menționat și două jocuri ce vor fi lansate în exclusivitate pe noua consolă. Este vorba despre următorul titlu din seria populară Halo, adică Halo Infinite și despre Hellblade 2: Senua's Saga. Alte jocuri ar trebui anunțate în viitorul apropiat.

Xbox Series X va veni și cu un nou controller a cărui baterie ar trebui să aibă o autonomie de 40 de ore. Totuși, nu știm un preț al viitoarei consolei a Xbox sau mai multe detalii tehnice despre ea, însă vom afla și aceste informații cât de curând.

Xbox Series X se va lupta direct cu Playstation 5, ce se lansează tot în aceeași perioadă, pentru atenția gamerilor. Vom vedea cine va reuși să atragă simpatiile gamerilor.