Cu toate acestea, pe durata condițiilor meteorologice dificile, accesul la trotinete poate fi blocat periodic, situație care va fi notificată în aplicația de telefon.

De asemenea, în perioada sărbătorilor trotinetele Lime intră în vacanță în zilele de 25 și 26 decembrie și în intervalul 31 decembrie si 1 ianuarie.

“Tinând cont de reacțiile clienților și experiențele noastre anterioare din alte țări ce au condiții meteorologice similare am decis să punem la dispoziție trotinetele Lime atât toamna cât și iarna în București. Astfel, respectăm promisiunea de a fi prezenți, oricând, pentru clienții noștri. În același timp, acordăm atenție aspectelor ce țin de siguranța în trafic, care pe durata iernii sunt condiționate de vremea variabilă și luăm în calcul, de asemenea, încetarea activității în zilele cu vreme dificilă. În acest sens, vom informa constant comunitatea prin intermediul aplicației și vom ajusta zona operațională în funcție de necesități.”- explică Luca Mateescu, Operations Manager Lime România.

Echipa Lime a întocmit o listă cu măsuri de siguranță și prevenție pentru călătoria cu trotineta electrică, pe timpul iernii:

Atenție la suprafețele umede și alunecoase

Ploaia, frunzele umede și zăpada pot reduce aderența, transformând străzile și benzile pentru biciclete în suprafețe alunecoase, mai ales pentru vehiculecu două roți. Iată câteva sfaturi când rulați în condiții de ploaie sau vremea neprielnică:

  1. Încetiniți și mergeți cu atenție
  2. Evitați pe cât posibil virarea și frânați din timp
  3. Atenție la bălți, gheață, suprafețe metalice umede sau pete cu ulei

Asigurați-vă că sunteți vizibili

Zilele cu lumină naturală se scurtează, astfel posibilitatea este ca drumul de întoarcere să fie facut pe întuneric. Pentru a fi vizibili aveți în vedere urmatoarele:

  1. Echipați-vă cu vestimentație fosforescentă și reflectorizantă pe timpul călătoriei
  2. Planificați-vă rutele pe străzi foarte bine luminate
  3. Nu presupuneți că sunteți vizibili pentru șoferi – anticipați-le traiectoria de mers și mergeți cu grijă

Îmbrăcați-vă corespunzător pentru călătorie și în concordanță cu vremea

Temperaturile joase din sezonul rece se pot percepe și mai accentuat în timpul călătoriei cu trotineta. Pentru a vă păstra confortul termic țineți cont de următoarele sfaturi:

  1. Îmbrăcați-vă gros și echipați-vă cu haine impermeabile
  2. Folosiți mânuși pentru a vă menține mâinile calde și mobile pentru frânare și accelerare
  3. Purtați casca de protecție care să poată permite și folosirea unei căciuli

De asemenea, Lime recomandă să verificați întotdeauna starea vehiculului și funcționarea frânelor înainte de a călători, precum și să adaptați viteza la condițiile meteorologice și la starea infrastructurii.