Până în data de 20 iulie, românii rezervaseră deja 86% din totalul de zboruri interne rezervate în 2022 pe Kiwi.com.
Conform datelor companiei, interesul pentru călătoriile în țară este în creștere, dat fiind faptul că în 2022 numărul de rezervări a fost dublu față de anul anterior.
Cei mai mulți călătoresc către și din capitală, iar cele mai tranzitate rute, până acum, sunt Cluj-Napoca - București și retur, Timișoara - București și retur, urmate de Suceava - București și Iași - București. Principalele 5 destinații sunt Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Suceava și Oradea.
Topul naționalităților care călătoresc între orașele țării (cu excepția românilor, care reprezintă, desigur, majoritatea), sunt francezii, americanii, israelienii, grecii, marocanii, italienii, sirienii, germanii și tunisienii.
Cei care și-au cumpărat bilete dus-întors pentru călătorii interne în România prin Kiwi.com au petrecut, în medie, 1.06 zile la destinație, așa că este posibil ca cei mai mulți să călătorească în interes de serviciu. 81% dintre ei petrec până la 3 zile la destinație, 13% între 4 și 6 zile, iar 5% se întorc după 1-2 săptămâni.
O treime dintre cei care au călătorit în România și-au rezervat biletele cu până la 3 zile înainte de data plecării, 20% cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans, 13% cu 1-2 săptămâni înainte de data plecării, 13% cu 4-6 zile în avans, iar 12% și-au finalizat rezervările cu 2-3 săptămâni înainte de data zborului. Prețul mediu plătit pentru zborurile interne a fost de 105 euro.
Conform unui sondaj realizat de STEM/MARK pentru Kiwi.com, 22.6% dintre români spun că angajatorii lor oferă muncă în regim hibrid.
Mai mult, întrebați despre îmbinarea călătoriilor cu lucratul, 49.6% dintre români au spus că explorarea locurilor noi îi ajută să scape de stres și îi face mai fericiți la birou, lucru ce are un impact pozitiv asupra muncii lor, iar pentru 31.7% călătoriile deschid noi perspective și servesc ca sursă de inspirație pentru noi idei.
Conform aceluiași sondaj, 17.1% dintre români au spus că locul lor de muncă presupune călătorii în afara țării de două ori pe an, în timp ce pentru 9.6% dintre ei, acest lucru se întâmplă trimestrial, iar 4% călătoresc în alte țări în interes de serviciu o dată pe lună.