Pokemon Go e fenomenul care a acaparat lumea în ultimele săptămâni. S-au deschis afaceri conexe, restaurantele au profit mai mare, iar retailerii online sunt bucuroși. Jucătorii au nevoie de energie în telefoane ca să poată să vâneze pokemoni, iar vânzările la bateriile externe au crescut.

Vinerea trecută m-am plimbat prin Herăstrău de la ora 11 noaptea cu peste 100 de jucători de Pokemon Go care vânau în grup. Era o întâlnire anunțată pe Facebook și care a stârnit interes inclusiv din partea televiziunilor. Am văzut un amănunt interesant: majoritatea celor care jucau aveau baterii externe. Nu multă lume umblă pe stradă cu așa ceva, ba chiar eram un ciudat când îmi răsăreau cabluri din ghiozdan. În schimb, în universul celor care joacă Pokemon Go, se poartă.

Am întrebat cel mai mare retailer online din România, eMAG.ro, dacă s-a văzut o creștere a vânzărilor de acumulatori externi în luna iulie față de iunie, de exemplu.

Astfel că, în primele trei săptămâni ale lunii iulie vânzările de powerbank-uri au înregistrat o creștere de aproximativ 60%

„Pokemon Go a avut un impact semnificativ asupra vânzărilor de accesorii pentru telefoanele mobile și tablete, în special a categoriei de acumulatori externi. Astfel că, în primele trei săptămâni ale lunii iulie vânzările de powerbank-uri au înregistrat o creștere de aproximativ 60%, față de aceeași perioadă a lunii precedente. Estimăm că evoluția acestor produse va continua și în următoarea perioadă, odată cu creșterea popularității jocului.”

pikachu-1207146_1920
Alte metode prin care se fac bani din Pokemon Go

Pokemon Go deschide ușa către o nouă economie. Iată câteva metode făcut bani cu ajutorul Pokemon go.

S-au deschis marketplace-uri pentru restaurante și localuri care oferă momeli de pokemoni care să atragă clienții. Prima asemenea platformă se numește Pokemondo și e creată de un român, Lorand Minyo. Am scris aici.

Restaurantele înregistrează creșteri de vânzări dacă sunt în apropierea unui pokestop sau chiar sunt așa ceva. Marketerii cumpără momeli din Pokemon Go la prețuri relativ infime și atrag pokemonii în zonă. Astfel și vânătorii vor veni acolo pentur a-i prinde. Un restaurant din Londra, de exemplu, a raportat o creștere a vânzărilor cu 26% de când a băgat bani în Pokemon go.

gameboy-1523077_1920

În New York există un autobuz care te plimbă între pokestop-uri pentru a găsi cei mai buni pokemoni. În plus, oferă și înărcare gratuită pentru telefoane. Au apărut astfel de servicii în Austin și Detroit. 

Poți să-ți vinzi contul, dar ai grijă, acesta ar putea fi anulat de către Niantic dacă se descoperă acest lucru.

Campanii de marketing cu ajutorul Pokemon Go - de exemplu, în românia, Altex lansează în seara aceasta o campanie de reduceri numită Altex Go folosindu-se de acest trend. Berăria H organizează un concert pentru jucătorii de Pokemon Go.