Se spune, deseori, că te naști cu antreprenoriatul în sânge și că succesul în afaceri este mai puțin o chestiune care se poate educa. Ne place să credem că lucrurile nu stau chiar așa, tocmai de aceea organizăm, de 2 ani, tabăra de antreprenoriat Startup Your Life, însă este clar că trebuie să ai talent pentru a reuși să construiești un business de succes.

Așa că, deși vorbim în acest material despre greșelile unora dintre cei mai cunoscuți și admirați antreprenori din lume, precum Bill Gates, Jeff Bezos, Evan Williams (fonadtorul Twitter), Fred Smith (fondatorul FedEx), Steve Jobs, sau Walt Disney, trebuie să le recunoaștem talentul și puterea de a o lua de la capăt în business și de a fonda companii etalon în domeniile lor de activitate.

Pe Entrepreneur.com am găsit un infografic care prezintă câteva dintre eșecurile răsunătoare ale celor mai cunoscuți antreprenori ai lumii.

De exemplu, știați că Bill Gates a început o afacere denumită Traf-O-Data, prin care voia să ofere statistici de trafic, un proiect care a dat greș, într-un final? Acum, Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de peste 90 de miliarde de dolari, este un filantrop recunoscut și un angel investor care își dorește să susțină noile generații de antreprenori.

Un alt exemplu este cel al lui Warren Buffett, care nu a fost acceptat la Harvard și chiar Berkshire-Hathaway, un business care valorează peste 65 de miliarde de dolari, a fost la un pas de a da faliment.

Găsiți mai multe exemple de antreprenori cunoscuți care au dat greș în infograficul de mai jos. Iar în momentul în care lucrurile par că nu-și găsesc o soluție, gândiți-vă că și cei mai mari oameni de afaceri din lume au greșit și au dat greș, însă tot au găsit o modalitate de a o lua de la capăt.