În toamna acestui an, studiourile Walt Disney, care au stat la baza unor personaje și filme remarcabile (Albă ca Zăpada, Pinocchio, Dumbo, 101 Dalmațieni) aniversează 95 de ani de existență. Studiourile Walt Disney reprezintă o viziune a unui om, a unui antreprenor de succes, care a fost una dintre personalitățile marcante ale secolului XX.

Regizor, producător, animator, scenarist, vocea lui Mickey Mouse, un inovator al animației și al parcurilor tematice și antreprenor, Walt Disney a fost nominalizat la 61 de premii Oscar și la sapte premii Emmy, deținând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar (a câștigat 22 de Oscaruri).

Disney a fost un pionier în domeniul său - a produs primul film animat din istorie: Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, în 1937 – și este un model de inspirație pentru antreprenorii din întreaga lume. Afacerea creată de el valorează, în prezent, circa 180 de miliarde de dolari.

Am selectat și noi câteva citate ale lui Walt Disney care te vor motiva să construiești un imperiu.

Citate Walt Disney

E destul de amuzant să realizezi imposibilul.

Cred că formula mea ar putea fi rezumată astfel: visează, diversifică și nu pierde din vedere niciun unghi posibil.

După părerea mea, curajul este principala calitate a unui lider, indiferent de locul unde algei să-l exerciți. De obicei implică riscuri, mai ales în ceea ce privește noile proiecte.

Poate că nu-ți dai seama de asta pe moment, însă un eșec se poate dovedi a fi cel mai bun lucru pentru tine.

Fă o treabă bună. Nu trebuie să-ți faci griji în privința banilor; vor veni de la sine. Fii doar preocupat de ideea că trebuie să faci o treabă bună, și încearcă să-ți găsești asul din mânecă.

Diferența dintre a câștiga și a pierde este făcută, deseori, de faptul că nu ai renunțat.

Toate visele tale pot deveni realitate atâta vreme cât ai curajul de a încerca să le realizezi.